hirdetés

Kezünkben gyermekeink jövője

Fennmaradásunk múlik azon, hogy milyen válaszokat találunk a földi életlehetőségek drámai romlására. A világ tudósaink a többsége egyetértésre jutott abban, hogy a ma élő nemzedék az emberiség történetének legnagyobb kihívásával szembesül. A természetben zajló változások rövid távon megállíthatatlanok, káros hatásuk azonban mérsékelhető. Nyilvános párbeszédre van szükség a kibontakozó ökológiai válságról és az előttünk álló tennivalókról. Ennek egyik fontos állomása a Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2012.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

2010 novemberében széles körű társadalmi párbeszéddel indult a világ fenntarthatósági csúcstalálkozóinak mintájára a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciasorozat. Páratlan társadalmi támogatottságot kapott a rendezvény. A Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2011-ben  ismét a hazai  szereplőket hívta egybe, szembenézésre és cselekvésre. A Fenntarthatósági Csúcs konferenciák fontos küldetése: Társadalmunk szereplői felelősségérzetének erősítése, a jó példák mintaként közvetítése, az üzleti érdekek és a fenntarthatóság szempontjainak harmonizálása. Nemzeti szinten  is nagyon sokat tehetünk közvetlen környezetünk életminőségének javításáért, emberi viszonyaink megváltoztatásáért, szűkebb világunk emberibbé tételéért, megtartásáért.

2012-ben a harmadik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia a társadalom egyik szegmensét, az üzleti szektort hívja párbeszédre. Az üzleti élet szereplőinek felelőssége és cselekvési lehetőségei egyértelműen meghatározóak a fenntartható fejlődés szempontjából. Mit tesznek, mit tehetnek még a profitérdekek szorító kényszerében a gazdaság szereplői azért, hogy szűkebb és tágabb világunk hosszú távon megmaradjon. Hogyan egyeztethető össze az üzleti érdek a környezet, a természet, a másik ember, és a többi üzleti szereplő érdekeivel? Példák sokaságán keresztül ismerkedhetünk meg a gyakorlattal, az egyre gyorsabban változó, új, felelős üzleti gondolkodásmóddal. A konferencián dialógusokban beszéljük meg, mit és hogyan lehet még tenni úgy, hogy az üzlet és természet érdekei ne sérüljenek, hogy mindenki sokkal boldogabb és elégedettebb legyen egy harmóniára épülő világban.

Az idén is fővédnöke a rendezvénynek Juhász Árpád, az ismert televíziós ismeretterjesztő, geológus, László Ervin akadémikus, akit a téma iránt érdeklődők, mint a Római klub tagját ismerik. ÉS Láng István akadémikus, aki a fenntartható fejlődésért folytatott magyarországi tudományos munka jeles képviselője, a Túlélés Szellemi Kör egyik alapítója.

2012-ben őket is meghallgathatják őket a Fenntarthatósági Csúcs résztvevői. Az idén november 21-én kerül sor a konferenciára, melynek fókuszában az üzleti szektor felelőssége áll majd. Vagyis elsősorban a cégek és vállalkozások szerepére, lehetőségeire helyezi a hangsúlyt a rendezvényt. Vagyis a tudomány képviselői mellett szót kapnak azok a vállalkozások, amelyek gyakorlata példaértékű. A szervezők elsősorban a gyakorlati ismeretekre helyezték a hangsúlyt az idei program összeállítása során.  A rendezvény részletes tematikája és regisztrációs lehetőség a konferencia aloldalán található.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo