Kezünkben gyermekeink jövője

Fennmaradásunk múlik azon, hogy milyen válaszokat találunk a földi életlehetőségek drámai romlására. A világ tudósaink a többsége egyetértésre jutott abban, hogy a ma élő nemzedék az emberiség történetének legnagyobb kihívásával szembesül. A természetben zajló változások rövid távon megállíthatatlanok, káros hatásuk azonban mérsékelhető. Nyilvános párbeszédre van szükség a kibontakozó ökológiai válságról és az előttünk álló tennivalókról. Ennek egyik fontos állomása a Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2012.

2010 novemberében széles körű társadalmi párbeszéddel indult a világ fenntarthatósági csúcstalálkozóinak mintájára a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciasorozat. Páratlan társadalmi támogatottságot kapott a rendezvény. A Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2011-ben  ismét a hazai  szereplőket hívta egybe, szembenézésre és cselekvésre. A Fenntarthatósági Csúcs konferenciák fontos küldetése: Társadalmunk szereplői felelősségérzetének erősítése, a jó példák mintaként közvetítése, az üzleti érdekek és a fenntarthatóság szempontjainak harmonizálása. Nemzeti szinten  is nagyon sokat tehetünk közvetlen környezetünk életminőségének javításáért, emberi viszonyaink megváltoztatásáért, szűkebb világunk emberibbé tételéért, megtartásáért.

2012-ben a harmadik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia a társadalom egyik szegmensét, az üzleti szektort hívja párbeszédre. Az üzleti élet szereplőinek felelőssége és cselekvési lehetőségei egyértelműen meghatározóak a fenntartható fejlődés szempontjából. Mit tesznek, mit tehetnek még a profitérdekek szorító kényszerében a gazdaság szereplői azért, hogy szűkebb és tágabb világunk hosszú távon megmaradjon. Hogyan egyeztethető össze az üzleti érdek a környezet, a természet, a másik ember, és a többi üzleti szereplő érdekeivel? Példák sokaságán keresztül ismerkedhetünk meg a gyakorlattal, az egyre gyorsabban változó, új, felelős üzleti gondolkodásmóddal. A konferencián dialógusokban beszéljük meg, mit és hogyan lehet még tenni úgy, hogy az üzlet és természet érdekei ne sérüljenek, hogy mindenki sokkal boldogabb és elégedettebb legyen egy harmóniára épülő világban.

Az idén is fővédnöke a rendezvénynek Juhász Árpád, az ismert televíziós ismeretterjesztő, geológus, László Ervin akadémikus, akit a téma iránt érdeklődők, mint a Római klub tagját ismerik. ÉS Láng István akadémikus, aki a fenntartható fejlődésért folytatott magyarországi tudományos munka jeles képviselője, a Túlélés Szellemi Kör egyik alapítója.

2012-ben őket is meghallgathatják őket a Fenntarthatósági Csúcs résztvevői. Az idén november 21-én kerül sor a konferenciára, melynek fókuszában az üzleti szektor felelőssége áll majd. Vagyis elsősorban a cégek és vállalkozások szerepére, lehetőségeire helyezi a hangsúlyt a rendezvényt. Vagyis a tudomány képviselői mellett szót kapnak azok a vállalkozások, amelyek gyakorlata példaértékű. A szervezők elsősorban a gyakorlati ismeretekre helyezték a hangsúlyt az idei program összeállítása során.  A rendezvény részletes tematikája és regisztrációs lehetőség a konferencia aloldalán található.

Véleményvezér

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.
Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo