Karbonsemlegesek lettünk!

A Piac&Profit Kiadó hosszú ideje elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett. Ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy idén harmadszor rendeztük meg a téma legjelentősebb hazai találkozóját, a Magyar Fenntarthatósági Csúcsot, hanem médiumainkban is jól körvonalazódik. Nyomtatott lapunk témaválasztásai vagy a www.piacesprofit.hu részeként működő Klímablog egyaránt a felelős gondolkodást, a jövő lehetőségeinek szem előtt tartását mutatja. Most újabb lépést tettünk a fenntartható működés felé, honlapunk karbonsemlegessé vált.

Ma már szinte minden termelő és alkotó tevékenység velejárója a környezetszennyezés, az üvegházhatású gázok kibocsátása. Ezt államközi szinten a széndioxid kvóták kereskedelmének szabályozásával igyekszenek kordában tartani. De a magánvállalkozások is tehetnek lépéseket, hogy csökkentsék tevékenységük ökológiai lábnyomát.

Egyfelől úgy, hogy tudatosan gazdálkodnak és korszerű technológiákat alkalmaznak, másfelől úgy, hogy támogatják a megújuló energiák termelését és hasznosítását. A karbonsemlegesítés ez utóbbit segíti, megkönnyítve a környezettudatos cégek dolgát, támogatást biztosítva a zöld energiát termelő projekteknek. Ahogyan államközi kvóták, úgy a szabad piaci kreditek is gazdát cserélhetnek, de a végső küldetésük az, hogy valaki felhasználja őket saját kibocsátásának ellentételezésének céljából. Ezeket nemzetközileg elismert, környezetbarát energiát előállító projektek adják ki. Egy karbon kredit 1 tonna CO2 kibocsátásnak felel meg. Vagyis aki ezt megvásárolja, ennyi zöld energia előállításához járul hozzá, így semlegesíti az általa használt erőforrások által kibocsátott üvegházhatású gázokat.

Honlapunkat a Carbon Solution segítségével karbonsemlegesítettük. Szakértők által végzett kalkulációk alapján weboldalunk karbonlábnyoma az elmúlt egy évben 4.7577 tonna CO2 volt, ami tulajdonképpen szervereink üzemeltetéséből származtatható. Ennek a közel 5 tonna kibocsátásnak az ellentételezését 5 darab karbon kredit felhasználásával (azaz nyugdíjaztatásával) értük el. A weboldalunk karbonsemlegesítése során a kínai Hebei provinciában található szélerőmű projekt működéséhez járultunk hozzá.

Így lett a www.piacesprofit.hu és vele együtt a Klímablog karbonsemleges weboldal!

Véleményvezér

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.
Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen

Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen 

Nyunyóka feltalálója megalázó vereséget szenvedett. Nem rágalmazás azt mondani róla, hogy visszaélt hivatali hatalmával.
Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo