hirdetés

Északon már figyelnek a szennyező turistahajókra

Szerves anyagokból keletkező biogáz és elektromosság hajt majd norvég turistahajókat. Az északi ország általában megvédi partjait az óriáshajók okozta szennyeződéstől.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

A Hurtigruten cég hajói rendszeresen viszik a turisták tízezreit a norvég partok mentén, illetve tovább, Izlandra és Grönlandra is. A vállalkozás most – a világon eddig egyedül álló módon – 17 hajójából hatot biogázból és elektromosságból származó hibrid meghajtásra állít át.

Kép: freeimages.com

A módszer különlegessége, hogy a turbinák meghajtására nem cseppfolyósított földgázt használnak, hanem biogázt, amit a halfeldolgozásnál, illetve a mező- és erdőgazdaságban keletkezett hulladékból állítanak elő. Norvégiában, amely többek között a világ legnagyobb lazactermelője, ezekből nincs hiány, sőt: az óriási feleslegeket eddig elégették.

A hajók akkumulátorokat is kapnak, amelyek energiáját felhasználva a partok közrelében tisztán elektromos árammal közlekedhetnek a

Egyre több a gázzal hajtott óriás utasszállító
Teret kap a környezetvédelem a tengerhajózásban is: cseppfolyósított gáz hajt majd egyre több óriás személyszállítót.

vízi járművek, kímélve a környezetet, ahol a nehézolajjal hajtott nagy turistahajók sok égési terméket, ként, és különböző egyéb káros anyagokat bocsátanak ki.

Norvégia egyébként is fokozottan védi a környezetet és a lakosságot a vízről érkező szennyeződéstől. 2021-től csak olyan hajók kapnak engedélyt a partok menti hajózásra, amelyek jóval kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, mint a jelenleg forgalomban lévők.

(Forrás: Die Welt)

hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo