100 millió eurós alap a tiszta energiáért

Az Európai Bizottság és a Bill Gates elnökletével működő Breakthrough Energy közös befektetési alap létrehozásáról egyezett meg, amely az innovatív európai vállalatokat fogja segíteni merőben új tisztaenergia-technológiák kifejlesztésében és piacra juttatásában.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az alap létrehozásával a Bizottság bizonyítja, hogy továbbra is élen jár az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a Párizsi Megállapodás végrehajtása, valamint az energiahatékonyság előmozdítása terén. A kezdeményezés egyúttal egyértelműen jelzi a tőkepiacok és a befektetők felé, hogy a modern és tiszta gazdaságra való globális átállás visszafordíthatatlan folyamat.

A Breakthrough Energy Europe a közfinanszírozást hosszú távra szóló kockázatitőke-befektetéssel kapcsolja össze annak érdekében, hogy a tiszta energiával kapcsolatos kutatás és innováció révén megszülető megoldások gyorsabban és hatékonyabban kerülhessenek a piacra.
Céges vízstratégia: víz nélkül nincs se bevétel, se profit!
A tudatos cégek már felbecsülik a víz értékét, az általa nyújtott szolgáltatásokat, és költenek a vízbázisok megóvására, hogy elegendő minőségű és mennyiségű vízhez jussanak termelési folyamataik elvégzéséhez. Az Intel, a Gap és mások bukták már el profitjuk jelentős hányadát vízproblémák miatt.
A 100 millió eurós befektetési alap elsősorban az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentéséhez és az energiahatékonyság javításához fog hozzájárulni a villamos energia, a közlekedés, a mezőgazdaság, a feldolgozóipar és az épületek területén. Kísérleti projektről van szó, amely mintául szolgálhat más területeken induló hasonló kezdeményezésekhez.

A Breakthrough Energy Europe várhatóan 2019-ben kezdi meg működését. Az alap tőkéjének egyik felét a Breakthrough Energy, másik felét pedig az InnovFin, a „Horizont 2020” – a jelenlegi uniós kutatási és innovációs keretprogram – forrásaiból finanszírozott kockázatmegosztási pénzügyi eszköz biztosítja majd. (eu.hu)

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo