Viszik mint a cukrot a teljesen elektromos Audit

Megjelent az Audi első, teljesen elektromos meghajtású terepjárójával. Több, mint 400 lóerős, gyorsul, mint egy versenyautó – és 80 000 euróba kerül.

Míg a nagy vetélytárs, a Mercedes, csak jövő nyárra ígéri első, teljesen elektromos kocsiját, az Audi a napokban San Franciscóban mutatta be a magáét, amelynek az amerikai Tesla kocsikkal és a villany Jaguárokkal kell megküzdenie.

Az Etron óriási, hétmázsás akkumulátora a kocsi aljában rejlik, hűtőfolyadék óvja a túlmelegedéstől. A gyár szerint kapacitása 400 km megtételére elegendő, és nyolcéves garanciát adnak rá.

Kép: Audi

A 408 lőerős (300 kW) teljesítményű kocsi hat mp alatt gyorsul fel 100 km-re. Maximális sebességét 200 km/órára korlátozták – különben a vártnál gyorsabban fogyna ki belőle az energia. Az Etron „természetesen” összkerék-meghajtású, egy-egy elektromotor hajtja a két tengelyt – az első valamivel nagyobb teljesítményű.

Benne van az árban a légrugózás, a Bang és Olufsen hangberendezés, de külön kell fizetni például a virtuális visszapillantó tükörért: a kamerák az ajtókra vetítik a képet.

A luxusnál fontosabb, hogyan-meddig tölti majd tehetős tulajdonosa az Etront. Németországban az Audi, a Mercedes, a BMW

Így szoktatják rá a bécsieket az elektromos autóra
Az elmúlt hónapokban városszerte több mint száz helyen telepítettek e-töltőállomásokat Bécsben. Az új kutaknál szeptember végéig ingyen tölthetik fel járműveiket az elektromos autók tulajdonosai.

és a Ford együttműködésével már építik a nagy teljesítményű töltőállomások hálózatát, ahol 30 perc alatt a kapacitás 80 százalékára feltölthetők a villanyautók. A családi házban ez másfél napig tarthat, de megfelelő csatlakozóval 8 óra alatt megoldható.

A villany-Audit Brüsszelben gyártják, és az első 2600 példányt, amelyeket idén kiszállítanak, már megvették – darabonként vagy 80 000 Euróért.

(Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo