hirdetés

Viszik mint a cukrot a teljesen elektromos Audit

Megjelent az Audi első, teljesen elektromos meghajtású terepjárójával. Több, mint 400 lóerős, gyorsul, mint egy versenyautó – és 80 000 euróba kerül.
hirdetés

Míg a nagy vetélytárs, a Mercedes, csak jövő nyárra ígéri első, teljesen elektromos kocsiját, az Audi a napokban San Franciscóban mutatta be a magáét, amelynek az amerikai Tesla kocsikkal és a villany Jaguárokkal kell megküzdenie.

Az Etron óriási, hétmázsás akkumulátora a kocsi aljában rejlik, hűtőfolyadék óvja a túlmelegedéstől. A gyár szerint kapacitása 400 km megtételére elegendő, és nyolcéves garanciát adnak rá.

Kép: Audi

A 408 lőerős (300 kW) teljesítményű kocsi hat mp alatt gyorsul fel 100 km-re. Maximális sebességét 200 km/órára korlátozták – különben a vártnál gyorsabban fogyna ki belőle az energia. Az Etron „természetesen” összkerék-meghajtású, egy-egy elektromotor hajtja a két tengelyt – az első valamivel nagyobb teljesítményű.

Benne van az árban a légrugózás, a Bang és Olufsen hangberendezés, de külön kell fizetni például a virtuális visszapillantó tükörért: a kamerák az ajtókra vetítik a képet.

A luxusnál fontosabb, hogyan-meddig tölti majd tehetős tulajdonosa az Etront. Németországban az Audi, a Mercedes, a BMW

Így szoktatják rá a bécsieket az elektromos autóra
Az elmúlt hónapokban városszerte több mint száz helyen telepítettek e-töltőállomásokat Bécsben. Az új kutaknál szeptember végéig ingyen tölthetik fel járműveiket az elektromos autók tulajdonosai.

és a Ford együttműködésével már építik a nagy teljesítményű töltőállomások hálózatát, ahol 30 perc alatt a kapacitás 80 százalékára feltölthetők a villanyautók. A családi házban ez másfél napig tarthat, de megfelelő csatlakozóval 8 óra alatt megoldható.

A villany-Audit Brüsszelben gyártják, és az első 2600 példányt, amelyeket idén kiszállítanak, már megvették – darabonként vagy 80 000 Euróért.

(Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo