hirdetés

Várja a magyar vállalkozásokat az Egyesült Államok keleti partja

„Hogyan lépjünk piacra az Egyesült Államokban támogatással?” címmel szakmai szemináriumot szervezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének kereskedelmi irodája és a New York-i székhelyű Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara (AmHunCham) Budapesten. A szervezők célja az volt, hogy a rendezvényen résztvevő exportképes és az amerikai piacon üzleti lehetőséget kereső cégek képviselői megismerjék az induláshoz szükséges információkat, a beruházásokat támogató szervezeteket, és a kapcsolódó jogi és pénzügyi feltételeket. Négy állam képviselői személyesen találkoztak a hazai cégek vezetőivel.

hirdetés

Az Egyesült Államok piaca a magyar vállalatok számára is nyitva áll, a belépést többek között az amerikai szövetségi kormányzati szervek, valamint a regionális és lokális szervezetek is segítik – többek között ebbe a folyamatba kaptak betekintést a budapesti szeminárium résztvevői február 7-én. A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen bemutatták azokat a módszereket, amelyek révén a SelectUSA Program (az amerikai üzleti letelepedést támogató kormányzati platform) személyre szabott segítséget tud nyújtani a vállalatoknak (beleértve a startupokat is) megalapozott üzleti döntéseik meghozatalában. Neil Pickett, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének vezető kereskedelmi tanácsosa számos információforrást osztott meg, amelyekből az érdeklődők tájékozódhatnak például a tevékenységüknek megfelelő telephely kiválasztásának szempontjairól, a célágazat helyi sajátosságairól, az adott régió, vagy város beruházásokat támogató keretrendszeréről, továbbá jogi és pénzügyi tudnivalókról.

Nagy Elek, a BKIK elnöke elmondta, hogy a kamara kiemelt célja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a felkészült, erős hazai vállalkozásokat a külföldi piacra lépésben.

„Ehhez kiváló partnernek bizonyult az AmHunCham, akik hatalmas tudásanyaggal rendelkeznek az amerikai piacról. Velük tavaly novemberben kötöttünk együttműködési megállapodást, amelynek keretében a BKIK vállalta, hogy az AmHunCham által összegyűjtött információkat eljuttatja az amerikai piacra nyitott, budapesti vállalkozásokhoz. Ez az esemény összhangban van a magyar kormány külföldi befektetési stratégiájával, amely szerint a kormány és a gazdasági kamarák együtt támogatják a növekedési potenciállal rendelkező magyar üzleti szereplőket. A közös cél növelni ezeknek a cégeknek, vállalkozásoknak az exportteljesítményét és támogatni őket a külföldi beruházásokban annak érdekében, hogy ezzel is hozzájáruljanak a magyar gazdaság versenyképességének erősítéséhez. Ennek a küldetésnek az egyik kiemelt célpiaca az Egyesült Államok.”

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo