hirdetés

Van az a pénz – Mercedest gyártanak Moszkvában

Moszkva közelében a héten megkezdték Mercedes-személyautók gyártását. Elsősorban a főváros fizetőképes lakóinak készülnek az E-osztály drága limuzinjai és a divatos terepjárók.
hirdetés

A Daimler 2013 óta tárgyalt a gyár felépítéséről. Akkor, amikor még úgy tűnt, Oroszország lesz a legnagyobb európai autópiac. Abban az évben 2,8 millió személykocsit és könnyű áruszállítót adtak el az óriási országban, de 10 évvel később már csak 1,8 milliót, mert nőtt a forgalmi adó, csökkent az olajár, és ezzel – immár ötödik éve – a jövedelmek. Az orosz piacon egyébként a Lada, a Kia és a Hyundai vezet, a Mercedes évi 38 000 eladással a 15. helyen áll.

Kép: Pixabay

A 260 millió eurós beruházással épült üzem ezer munkahelyet jelent, és évi 25 000 kocsit tud kibocsátani. Az orosz kormány az alkatrészekre kivetett magas vámokkal, a gyárépítések támogatásával már hosszabb ideje törekszik a hazai autóipar kiépítésére. A Mercedes Nyizsnij-Novgorodban kis áruszállítókat gyárt, a Volkswagen Kalugában, a BMW Kalinyingrádban épített már gyárat. A következő az Opel lesz.

Nicsak, mire jó (még) a bitcoin
Oroszország bitcoinba fektethet, hogy csökkentse az ellene hozott gazdasági szankciók hatását, jelezte egy moszkvai közgazdász.
A Mercedes-gyáravatón Peter Altmeier, német gazdaságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a gépjárművekre nem vonatkoznak az Oroszország elleni szankciók. Vlagyimir Putyin elnök, aki korábban Mercedes S 600 Pulmann limuzinokon járt, tavaly óta a hazai gyártású luxuskocsin, az Auruson. Az Aurus üzemét a Mercedes egyik volt vezetője irányítja, a motort a Porsche fejlesztette.

(Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung)

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo