Úttörő megoldással állt elő a magyar cég az akkumulátorok tárolása

Jelentős kihívást jelent a gyártóknak az akkumulátorok tárolása, hiszen kifejezetten tűzveszélyes termékekről van szó. Erre szeretne innovatív, robotizált megoldást kínálni az AI-Robotics, amely felismerte annak problémáját, hogy míg egyre fejlettebb technológiát alkalmaznak a vállalatok az akkumulátorok gyártása során, a tűzvédelem mégis alacsony színvonalú a gyárakban. Az izolációs tűzmegelőző robotrendszer forradalmian változtathatja meg az akkumulátorok és veszélyes hulladékok tárolását. 

Az AI-Robotics, nem csupán egy jelentős szereplő a mesterséges intelligencia és robotizáció terén, hanem egy olyan cég, amely forradalmian új megoldásokkal járul hozzá a tűz detektálásához, megelőzéséhez és az akkumulátorgyárak biztonságához, amely hazánkban is egyre relevánsabb kérdéssé kezd válni.

A magyar iparág dinamikus fejlődését mutatja a Debrecenben és Nyíregyházán hamarosan megnyíló, sok esetben szkeptikus reakciókat kiváltó akkumulátorgyárak híre, amelyekkel párhuzamosan megjelennek azok a kihívások is, amelyek a veszélyes hulladékok megfelelő tárolását igénylik. Az AI-Robotics ezen a területen tett lépéseket, hogy újradefiniálja a biztonságot és hatékonyságot az akkumulátorok tárolása során.

RFID technológia és robotok gondoskodnak a katasztrófák megelőzéséről

Az AI-Robotics által kifejlesztett izolációs tűzmegelőző robotrendszer valódi áttörésnek számít, robotizált megoldásokkal teszi korszerűvé a meglehetősen elavult módszereket alkalmazó tűzmegelőzést. 

Az RFID azonosítás bevezetése lehetővé teszi, hogy minden egyes akkumulátort vagy cellát egyedi módon figyeljünk meg. A rendszer képes érzékelni, ha az akkumulátor elkezd melegedni, folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy milyen hőmérsékleten tárolják, éri-e ütés vagy más potenciális veszély. Ezzel a részletes monitorozással olyan környezetet tudunk teremteni, ahol a tűz kialakulásának esélye minimálisra csökken” – mutatott rá Gecse Márton, az AI-Robotics ügyvezető igazgatója. „A rendszer azonban nemcsak megelőzi a tűz kialakulását, hanem azonnal reagál, amennyiben mégis bekövetkezik valamilyen probléma. Ha bármelyik akkumulátor instabil lesz vagy veszélyes, a robotrendszer azonnal szeparálja és elszigeteli azt egy speciális, tűzvédett izolációs konténerben. Ez a konténer lehetővé teszi az esetleges tűz oltását anélkül, hogy a környező területet veszélyeztetné” – tette hozzá Gecse Márton.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo