hirdetés

Újabb ágazat kerülhet bajba a németeknél

Csődhullámtól tart a német divatcikk kiskereskedelmi ágazat szakmai képviseleti szervezete, a BTE a járványvédelmi zárlatnak tulajdoníthatóan bekövetkezett forgalomkiesés és a szakma sajátosságait figyelmen kívül hagyó állami támogatások miatt.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Az ágazat működésének szezonális jellemzői alapján az év elején, tavasszal kerül sor az aktuális divatkollekció beszerzésére, a készletek feltöltésére. A divatszakmában általában januárban kezdik meg a szezon divatcikkeinek a szállítását, a számlákat februárig kell kifizetni és márciusra fejeződik be a készletek feltöltése.

Számos vállalat azonban, főként a kis- és középvállalatok a járványvédelmi zárlat miatt bekövetkezett bevételkiesés és forgalomcsökkenés következtében már nem rendelkezik a készletek beszerzéséhez szükséges pénzügyi forrásokkal - hívta fel a figyelmet pénteken a BTE (Bundesverband des Deutschen Textileinzelhandels e.V.) szóvivője.

A fizetésképtelenség miatt ezek a vállalatok csődöt lesznek kénytelenek jelenteni, ami a beszállítókat is súlyosan érinti majd, így a szakmában összességében akár 100 ezer munkahely elvesztésével járhat a járványvédelmi zárlat - figyelmeztetett a szakmai képviseleti szervezet szóvivője.

Felhívta egyúttal a figyelmet arra, hogy a politikának a divatszakma sajátosságait is figyelembe kellene vennie támogatási és segélynyújtási programjai összeállításában. A kiskereskedelmi üzleteknek a bérleti és fűtési költségek kifizetéséhez biztosított állami támogatás a divatszakmát nem segíti ki a nehéz helyzetből.

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo