Új esély a hazai kkv szektornak

Kedvezményes beszerzési lehetőség biztosításáról együttműködési megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított VOSZ-BESZ Beszerzési és Szolgáltató Zrt., valamint a Gránit Bank Zrt., a Signal Biztosító Zrt. és a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. csütörtökön Budapesten, a Service Expo kiállításon.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított VOSZ-BESZ Zrt. három újabb nagyvállalattal írt alá együttműködési szerződést. A szerződést ünnepélyes keretek között aláíró partnerek:

GRÁNIT Bank Zrt., Signal Biztosító Zrt., GDF Suez Energia Magyarország Zrt.

A mostani új megállapodásoknak köszönhetően a hazai kis- és középvállalkozások beszerzéseik során a gázvásárlás, továbbá a banki és biztosítási szolgáltatások területén olyan árkedvezményekhez és többletszolgáltatásokhoz jutnak, amely eddig csak nagyvállalatok számára volt elérhető. Ez jelentős segítséget nyújthat a magyar kkv szektor versenyképességének javításához.

Az együttműködés segíti a magyar kkv-kat

A VOSZ-BESZ Zrt. ez év tavaszán öt nagyvállalattal írt alá együttműködési szerződést, az MVM Partner Zrt.-vel, a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft.-vel, a Shell Hungary Zrt.-vel és a Gablini Cégcsoporttal.

A VOSZ beszerzési társasága néhány hónap alatt mintegy 190.000 vállalkozással ismertette meg szolgáltatásait.

2012 májusától (mintegy 5 hónap alatt) több mint 2.400 vásárlást bonyolító kis- és középvállalkozással szerződött, így napjainkban a közvetített értékesítések száma meghaladta a 4.000-et.

2013 év elején további beszállítók is csatlakoznak a VOSZ-BESZ Zrt. beszerzési rendszeréhez az informatikai szektorból. Élénk az érdeklődés a kiskereskedelmi üzletláncok, és az utaztatás (turizmus) vállalatai részéről is.

A VOSZ-BESZ Zrt. által megvalósított kedvezményes beszerzési rendszer keretében mára a vezető üzemanyag-, távközlési, energetikai és autóipari, pénzügyi cégek vállalták, hogy a – rendszerhez csatlakozó - kis- és középvállalkozások számára alapvető termékeket és szolgáltatásokat biztosítanak, az eddig csak nagyvállalatok számára elérhető kedvezményes áron.

Dr. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára hangsúlyozta – „Csak összefogással, a kis- és középvállalkozói szektor megerősítésével állíthatjuk folyamatosan fejlődő pályára a magyar gazdaságot. Célunk, hogy a vállalkozóinkat helyzeti előnybe hozzuk – beszerzéseik révén leküzdhessék versenyhátrányukat – hogy a nagyvállalatokéhoz hasonló pozícióba kerüljenek. Nagy örömünkre szolgál, hogy az itt jelen levő beszállítók elfogadták a kezdeményezésünket, és csatlakoztak az alapítókhoz, ezzel a magyar kisvállalkozások versenyképessége hosszú távon is növelhető.”

Szűcs Péter, a VOSZ-BESZ vezérigazgatója hozzátette – „Bármely Magyarországon működő, magyar tulajdonú kis- és középvállalkozás kapcsolódhat a rendszerhez és igényelheti a díjmentes költségcsökkentő Kedvezményes Beszerzési Rendszerhez történő csatlakozást. A most kötött megállapodásokon túl további beszerzési területeket fogunk bevonni a kedvezményes körbe. Így biztosak vagyunk benne, hogy 2013-ban további több tízezer KKV él majd a lehetőséggel - mintegy 38 milliárdos költségcsökkenéssel - amely nagymértékben javíthatja gazdasági helyzetüket.”

További információk a kedvezményes beszerzési rendszerről és a csatlakozás lehetőségeiről.

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo