hirdetés

Több százmilliós megtakarítás közös beszerzéssel

Az elmúlt hat évben közel 200 millió forint költségmegtakarítást ért el a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) tagvállalatai számára a közös energiabeszerzéssel, amelyből rekordösszegű, mintegy 100 millió forint megtakarítást a most lezárult villamosenergia-tender hozott.
hirdetés

A közös beszerzési program eredményességét az is jelzi, hogy az elért kedvezmények mértéke és a részt vevő tagvállalatok száma évről évre folyamatosan nő. A sikersorozat folytatódik: az MLSZKSZ már elindította a 2013/14. üzleti évre vonatkozó együttes gázpályázatát, és tovább kívánja bővíteni a közös beszerzések területét.

Jelentős megtakarítás érhető el közös beszerzéssel – Kép: SXC

Az MLSZKSZ és a szövetség keretei között működő Logisztikai Központ Klaszter immár hatodik éve nyújtanak közös beszerzési szolgáltatást tagvállalataik számára annak érdekében, hogy segítségükre legyenek a piacon elérhető gazdasági előnyök hatékony kiaknázásában. A program keretében tagjaik számára ingyenes energetikai és jogi tanácsadást biztosítanak, és összehangolják az egyes résztvevők áramfogyasztását, így olyan speciális árat tudnak kialkudni, amelyet a tagok az összefogás nélkül, egyenként nem érhetnének el. A szolgáltatói szerződés megkötésére a szövetség által meghatározott feltételekkel kerül sor, amely során kiküszöbölik az alul- és a túlfogyasztásból eredő kockázatokat.

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége 2014-re húsz cég áramigényét pályáztatta meg, így az előző tenderhez képest több mint 27 százalékkal, 53,5 GWh-ra növelte a pályáztatott energia mennyiségét. „A szövetség szakmai vezetése úgy látta jónak, hogy a 2014. évi áramigényeket a jelenleg tapasztalható kedvező piaci viszonyokat kihasználva pályáztatja meg. Az eredmény igazolta az elvárásainkat, sikerült a tavalyi évben kialkudott rekordárhoz képest közel 10 százalékkal kedvezőbb díjakat elérnünk. Ennek köszönhetően a megtakarítások mértéke 8,3 és 43,6 százalék között mozog tagvállalatainknál, értéke pedig összességében megközelíti a 100 millió forintot. Ez az összeg minden idők eddigi legnagyobb megtakarítása a tagságunk részére” – mondta Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke.

Ha keressük, meg is találjuk a legjobb megoldást!
Az energiaszámlák nem csak a háztartások, a cégek büdzséjének is komoly hányadát teszik ki. Éppen ezért komolyan fontolóra kell venni, hogy miképpen lehet mérsékelni az energiafogyasztást, és ezzel jelentős összegeket megtakarítani. Számos út létezik, de nem könnyű megtalálni a cégünk számára legkedvezőbb megoldásokat. Ismerjük meg hát alaposan azokat a lehetőségeket, amelyekkel csökkenthetjük a költségeinket, ily módon is növelve a cég eredményét. Mindemellett még a környezetet is kíméljük!
Az MLSZKSZ közös beszerzési programjának sikerét jelzi, hogy az elért kedvezmények mértéke és a beszerzési csoportban részt vevő tagvállalatok száma évről évre folyamatosan nő. A mostani árambeszerzési tender eredményeivel együtt az elmúlt hat évben már közel 200 millió forint költségmegtakarítást ért el a szövetség a tagvállalatai számára.

Az MLSZKSZ 2013. május első hetében kiírja a 2013/2014. évi gázfogyasztásra vonatkozó pályázatát, amelytől további megtakarítást remélnek, és bővíteni kívánják a mobil távközlési szolgáltatások beszerzési csoportjában részt vevő tagvállalatok számát is. Az idei év folyamán a szövetség újabb területeken tervez közös fellépést, például a raktárinformatika és az irodaszer-beszerzés területén.

hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo