hirdetés

Soha nem volt még ennyire egyszerű finanszírozáshoz jutni

Két héten belül két jelentős elismerést is kapott a Flexibill startup, amely Magyarország egyik legnagyobb múltú vállalata, a BÁV kötelékében működik. Októberben az eFinance & Fintech Festivalon Az év innovációja lett, majd nem sokkal később a HUNFINTECH kiadvány a 22 legígéretesebb fintech startup közé választotta. Különlegessége abban rejlik, hogy az országban egyedülálló módon, 100 százalékig digitálisan finanszírozza meg a vállalkozások aktív számláit, így a számla kibocsájtójának nem kell hónapokat várnia a teljesítésre.

hirdetés

Annak ellenére, hogy a faktorálás alapvető banki szolgáltatás, mégsem hallunk róla sokat, mert a nagyobb pénzintézetek számára sokkal előnyösebb hitelnyújtásra törekedni, mint erre a megoldásra, ezért nem is hangsúlyozzák ezt a lehetőséget.

„A faktorálás Nyugaton elterjedt módszer, ugyanekkora piacra nézve tízszer annyian alkalmazzák, mint nálunk. Magyarországon jelenleg mindösszesen 4000 cég élvezi a faktorálás nyújtotta előnyöket. Ezen kíván változtatni a BÁV Faktor, amely hazánk legnagyobb nem banki hátterű faktor cége. Tulajdonosa, a BÁV, a legrégebben működő magyar cég, mely már 250 éves múltra tekint vissza” – avatott be Rátkai Tamás, a BÁV Faktor vezérigazgatója.

Számlakifizetés azonnal

A BÁV Faktor nemrégiben létrehozott egy fintech startupot Flexibill néven, amelyben lehetővé vált a digitális faktorálás: a korábban papírigényes folyamat teljesen online, papírmentes, transzparens és villámgyors változata.

Ez azt jelenti, hogy már szerződéskötéskor sincs szükség személyes találkozásra, elektronikus aláírással, online indítható a folyamat, az ajánlatadás is csak pár kattintás. Szintén ily módon történik a kockázatkezelés és a számla leadása is a Flexibill appon keresztül. Mindezeket követően gombnyomásra érkezik a pénz.

„Még mindig kevesen vannak tisztában a faktorálás előnyeivel, annak ellenére, hogy a késleltetetett fizetés problémája nagyon is sok vállalkozást érint. Minél nagyobb a számlát befogadó cég, annál több időt kell várni a kiegyenlítésre. Ez ma 30–60 napra vagy annál többre is kitolódhat. Jelentősebb tétel esetén egy ilyen helyzet akár likviditási gondokat is okozhat annak a vállalkozásnak, amely tehetetlenül vár a pénzére” – mutatott rá Rátkai Tamás.

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo