hirdetés

Se tudás, se munkakedv

Nehézkes Magyarországon a megfelelő munkaerőt megtalálni, a jelöltek képzettsége sok esetben nem felel meg a kívánalmaknak, a jó munkaerőért kiélezett verseny folyik, a munkavállalók pedig alulmotiváltak.
hirdetés

Nehézkes a kiválasztás - Kép: Pixabay

Az átlagosnál nehezebb ma Magyarországon megtalálni az igazit – ez derül ki a HVG HR Center által készített felmérésből. A HR-szakemberek válaszai szerint a legnagyobb gond a jelöltek képzettségével van (7,3 pont). A toborzási nehézségek sorában ezt követi az erős munkaerő-piaci verseny (6,3 pont), majd a jelöltek motiváltságának hiánya (6 pont). (A szakemberhiány hazánkban már-már az ország versenyképességét sodorja veszélybe.)

A válaszadók szerint az internet jelentősége óriási: az állásportálokat tartják a leghatékonyabbaknak a különböző toborzási csatornák közül (7,4 pont). Mögöttük csak kevéssel maradnak le a belső adatbázisok és ajánlások (6,8 pont), illetve a fejvadászcégek és munkaerő-közvetítők (6,4 pont). A középmezőnyben kapott helyet a világ legnagyobb állásportálja, a LinkedIn (4,6 pont), illetve az átlagosan több mint napi 800 millió aktív felhasználót felmutatni képes Facebook (4,2 pont).

Egyelőre kevésbé fontosak a különféle blogok, illetve a legnagyobb kereső, a Google. Különösen magas érték (8,5 pont) született az elektrotechnikai/elektronikai szektort illetően. (Itt olvashatja tippjeinket, hogyan teheti vonzóbbá a munkavállalók számára vállalkozását!)

Furcsa, hogy az eredmények fényében a magyar vállalatok jelentős része nem, vagy csak esetlegesen foglalkozik munkáltatói márkája kiépítésével. Mint azt korábban közöltük, sok cég még el sem gondolkodott azon, hogy építsen-e egyáltalán munkáltatói márkát, és akik elkezdték, azok nagy része is csak a nagy szavaknál tart. Pedig nem afféle úri huncutságról van szó, nagyon is megéri foglalkozni a témával. A munkavállalók megtartása kulcskérdés most, amikor már a versenyképességet is veszélybe sodorja a szakemberhiány, a munkavállalók több mint felének fontos, hogy mások mit gondolnak a munkaadójáról.

Idő kell, hogy megtaláljuk az igazit!
A megfelelő szakembert megtalálni nem egyszerű és sokszor nem is gyors feladat. Ha puszta külső kényszer hajt minket, és hajlandóak vagyunk beérni félmegoldással, könnyű a helyzetünk. Valós segítségre várván jobb, ha beletörődünk: időbe fog telni az ideális szakember fellelése. Szakértőnk hat szempontot sorol fel, amelyek segítségével Ön is megtalálhatja a megfelelő embert a kényes feladatra.
 
hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo