Öt dolog, amiről nem tudta, hogy fizetheti SZÉP-kártyával

Majd két éve létezik a SZÉP kártya, ami az Üdülési csekket váltotta fel, de szolgáltatásait tekintve ma már sokkal több mindenre használható a plasztiklap. Összegyűjtöttük az 5 leghasznosabb új felhasználási módot.

Fesztiválok, koncertek

Sziget Fesztivál, Balaton Sound, Budai Gourmet Fesztivál. Ezek közül mindegyik rendezvényre válthat jegyet SZÉP kártyájával, a szabadidő alszámlára töltött összegből.

Sporteszköz-kölcsönzés

A SZÉP kártya sokoldalúságát bizonyítja, hogy akár biciklit, vagy szinte bármilyen más sporteszközt is kölcsönözhet már SZÉP kártyával. Így egy balatoni biciklitúrához szükséges minden kelléket fizethet a plasztiklap segítségével.

Fürdőzés és teljes rekreáció

A 2012-es évtől a SZÉP kártyát már fürdő és strandbelépő vásárlására is felhasználhatja. Ez azt jelenti, hogy SZÉP kártyával fizethet a Széchenyi fürdőben, de akár a Tisza tói strandon is. Mindezt a szabadidő alszámla terhére.(Ettől függetlenül eddig lehangoló eredményt produkált a SZÉP kártya a fürdőkben)

Strandbüfétől a Gundelig

A vendéglátás alszámlát használva a legtöbb strandbüfében csillapíthatjuk éhségünket, de az ország mintegy 14 000 vendéglátóhelyén is elfogadják a SZÉP kártyát, a legkisebbtől a legnagyobbakig. (Kell is a SZÉP kártya a vendéglátóhelyek túléléséhez.)

 Online Fizetés

A legkedveltebb cafeteria elemek
A 2013-as cafeteria toplistát az egy évvel ezelőtt bevezetett Étkezési Erzsébet-utalvány és a SZÉP Kártya különböző alszámlái vezetik a DEVISE Hungary és a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. kutatása szerint. A munkáltatók többsége a dolgozók étkezését, pihenését, egészségmegőrzését és rekreációját támogatja a béren kívüli juttatásokkal.
Az online fizetési lehetőségnek köszönhetően akár az egy év múlva esedékes nyaralásukat is lefoglalhatják és kifizethetik kártyájuk segítségével. A SZÉP kártya hálózatában ugyanis számos ilyen lehetőséget is kínáló szálláshely van.

Az átcsoportosításról

Fontos információ, hogy a SZÉP kártyák alszámlái között nincs lehetőség utólagos átcsoportosításra. Vagyis év elején érdemes a munkáltatónak olyan módon megbízást adni a feltöltésre, hogy  előtte nagyjából végiggondolja, az év során milyen jellegű kiadásokat és körülbelül  mekkora értékben szándékozik SZÉP kártyájáról fedezni.

SZÉP kártya – mégsem veszett el a pénz!
Tovább költhetők az év végéig fel nem használt, a SZÉP-kártyákra 2011-ben feltöltött összegek. Az eredeti határidő szerint az év végén lejáró utalványösszegek beváltására május 31-ig, a turisztikai előszezon támogatásáram, biztosít lehetőséget az év végén elfogadott rendelet. A Magyar Közlönyben, december 28-i dátummal megjelent rendeletében a kormány módosította a Széchenyi Pihenőkártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló kormányrendeletet. Ennek értelmében a kormányzat azoknak a SZÉP-kártya tulajdonosoknak biztosít lehetőséget 2013. turisztikai előszezonjában az elektronikus utalványösszeg beváltására, akik a 2011-ben kibocsátott kártyájukon lévő juttatást az eredeti határidőig, 2012. december végégig nem tudták elkölteni. A változtatást a decemberig fel nem használt mintegy 144,9 millió forintos elektronikus utalvány nagyságrendje indokolta.

Véleményvezér

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.
Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo