hirdetés

Ön is mentorál?

Napjainkban egyre fontosabbá válik a mentoring szerepe a szervezetek hatékony működésének elősegítésében. Most egy kutatás keretében szeretnék feltérképezni a terület hazai helyzetét.
hirdetés

Kép: Flickr

Egy szervezet annyira sikeres, mint az azt alkotó férfiak és nők, akik működtetik, ezért is különösen fontos, hogy az egyes emberek tudását egyfajta kollektív tudatba, más néven szervezeti kultúrába sűrítsük. Ahhoz azonban, hogy ebből akár egy frissiben belépő alkalmazott is könnyen ki tudja nyerni a szükséges információt, be kell vezetnünk a mentoringot, amely révén átsegíthetjük új, kihívást jelentő élethelyzetein.

A munkaerő-fejlesztés vezetést, irányítást, védelmet jelent, végső soron pedig nem kis részben a mentorokon múlik. A sikeres emberek sikerük kulcsaként mindig megemlítik, hogy van mentoruk. Mentor nélkül nehéz boldogulni, és túlságosan sokáig tart a cél elérése. Gyakran viszont nincs a környéken egyetlen mentor sem, amikor szükségünk lenne rá, kiváltképp olyankor, amikor „bizonyos kihívásokra" kellene válaszolnunk.

Határon túli fiatalok tanulhatnak a magyar cégektől
19 fiatal kárpát-medencei vállalkozó kap lehetőséget, hogy hazai cégeknél tanulja meg a vállalkozás csínját-bínját a most indult Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program keretében. A program célja a gazdasági ismeretek terjesztése révén támogatni a magyar fiatalok szülőföldön való boldogulását, a helyi üzleti lehetőségek kiaknázását, új vállalkozások és új munkahelyek létrehozását, hozzájárulva ezáltal a szomszédos országokkal való partnerségi együttműködés erősítéséhez.
Fontos szerepük lehet akkor, ha a cég működésében valamilyen „rendellenesség" mutatkozik, vagy ha munkatársaink között vannak olyanok, akik például nem rendelkeznek megfelelő vállalkozói képességekkel – ami pedig minden cégnek megéri.

Szerencsére egyre több szervezet ismeri fel a mentorálásban rejlő lehetőségeket. A terület jobb feltérképezéséért most kutatást indítottak.

Ha Ön is mentorál, megköszönjük, ha válaszaival segíti munkánkat, melynek során a mentorálás helyzetét szeretnénk felmérni hazánkban. A Magyarországi Mentor kutatás kitöltése 10 percet vesz igénybe. Amennyiben a kérdőív végén megadja adatait, a kutatási eredményeket Önnek is megküldjük, így összehasonlíthatja saját tapasztalatait a kutatási eredményekkel. A kérdőívet itt töltheti ki.

hirdetés

Véleményvezér

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo