Nincs kedved nekikezdeni a melónak? Így vedd rá magad!

Itt az új év, akinek szerencséje volt, az egy hétig pihenhetett. De a dorbézolás után újra güzülni kell, látástól mikulásig. Néhány technika arra, hogyan élesszük fel a munkakedvet magunkban dr. Travis Bradberrytől, az Érzelmi intelligencia 2.0 című bestseller szerzőjétől.

Hogy milyen szoros a kapcsolat a stressz, az egészségügyi problémák és a munkafeladatok halogatása között, arról az előző részben olvashatsz.

Túl sok a zavaró tényező

Rengeteg apró feladat van (e-mailek megválaszolása, telefonálás, a hírek átfutása a neten), amit előrevehetünk, és azzal hitegethetjük magunkat, hogy ezek is fontosak, és prioritást élveznek, holott nem. Csak azért foglaljuk el magunkat velük, mert ezzel is elodázhatjuk a pillanatot, amikor végre nekilátunk annak a melónak, amitől a leginkább ódzkodunk. Ha dolgosak vagyunk, és elfoglaljuk magunkat, az nem egyenlő azzal, hogy produktívak is vagyunk. Ha a nagy feladat elől megfutamodunk, azzal pont a termelékenységünket csökkentjük.

Friss lendület kéne? Ez segít!
Hosszú volt a múlt év? Nehezen indítjuk a következőt? Fásultak, motiválatlanok a kollégák? Sok a panasz, nem halad a munka? Itt az ideje, hogy újraindítsuk a motorokat, új lendületet adjunk a csapatnak! Néhány egyszerű, ám hatásos lépéssel már kezdhetjük is.
A dolog nyitja az, hogy el kell képzelnünk, mi történik, ha továbbra is halasztgatjuk ezt a nagy feladatot. Hogy milyen nagy feltorlódás lesz belőle, míg végül csak ezzel kell majd foglalkoznunk, hogy időben befejezzük. Aminek a többi feladatunk látja majd kárát. Ha elfoglaljuk magunkat apróbb tennivalókkal, az a figyelmünket tereli el ennek felismerésétől. Attól, hogy világosan lássuk a halogatás konzekvenciáit.

Túl könnyű

Vannak, akik hajlamosak lebecsülni egy feladat nagyságát és nehézségét. És ezért csúsztatják későbbre az időpontot, amikor nekikezdenek. De bizonyos melók megtévesztőek tudnak lenni, és egyszerűnek tűnnek. Ne essünk bele abba a hibába, hogy alábecsüljük a szükséges időmennyiséget, ami az elvégzésükhöz szükséges. Csak akkor tudjuk, mennyire gyorsan vagy lassan vagyunk képesek haladni az adott feladattal, ha végre leültünk, és nekikezdtünk. Akkor ismerjük csak fel, hogy túl kevés időt szabtunk ki rá.

Kép: Freesock

Nem olyan fontos

Minden feladat öszefüggésben áll munkánk egészével, illetve résztevékenységekkel. Lehet, hogy utálunk bepötyögni adatokat táblázatokba, mert unalmas dolog. De koncentráljunk arra, hogy ez hogyan segíti a munkánk egészét, sőt akár a team termelékenységét, amelyben dolgozunk. Mindig lássuk kontextusban az egyes részfeladatokat, tartsuk szem előtt a stratégiai fontosságukat, s hogy miként illeszkednek a nagy egészbe. Ezzel talán csökkenthető a tartózkodásunk attól, hogy ne végezzük el az uncsi feladatot.

Nulla forintos trükkök, amitől szárnyalnak a dolgozók
A motivációval az a baj, hogy nem tartós – mondják sokan – a megoldás, hogy mindennap gyakoroljuk! Van pár dolog, amit ha sikerül bevezetnünk a mindennapokba, garantáltan nő az elkötelezettség. És egy fillérünkbe sem kerül az egész.
Nem hiszem, hogy nekem ez menne

Ez a kishitűség tipikus esete. Ha nem bízol magadban, hogy neked ez menni fog, akkor senki sem fog. És a szóban forgó feladatot sem fogja elvégezni senki helyetted. A felsüléstől, a hibázástól való félelem bénító erejű tud lenni. Ha meg vagyunk róla győződve, hogy ez a feladat nekünk nem megy, az egyetlen módja, hogy a komfortzónánkban maradjunk, az, ha neki se kezdünk. Hinni kell a velünk született tehetségeinkben és képességeinkben. Kezdj neki a melónak most.

Nem szeretem

A halasztgatás oka gyakran nem is annyira az, hogy unalmasnak vagy nehéznek érezzük a feladatot. Egyszerűen nem szeretjük. Sőt rühelljük. Persze nincs arra biztos módszer, hogy bárkivel megkedveltessünk bármilyen munkát. Mindenki alkatilag más, a képességei is eltérőek, tehát bizonyos feladatok sosem fogják izgatni. Ez esetben szoktassuk rá magunkat arra, hogy addig nem fogunk neki munkánk kedveltebb, élvezettel végzett részeihez, amíg az utált feladatokat nem abszolváljuk. Mint ahogy a gyereket rászoktatják az étkezésre: „Amíg nem etted meg a sósat, nem kapsz édességet!”

Kreatív irodakialakítással növelhetjük a munkakedvet
Az elmúlt egy–másfél évben az irodát bérlők szempontrendszere megváltozott: a munkaerő megszerzése és megtartása soha nem látott kihívást jelent számukra. A szektoronként eltérő mértékben, de emelkedő béreken túl a cégvezetők a munkahelyi körülmények javításával tudnak versenyképesek maradni. A cégek jelentős részénél elsődleges szemponttá vált a ,,well-being” érzet megteremtése, felváltva a költségközpontú gondolkodást.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo