Nettó 248 ezer forint fizetésre vágynak a pályakezdő fiatalok

A járvány harmadik hulláma jelentős változásokat hozott a fiatal munkakeresők preferenciáiban. Több stabilitást és figyelmet,  kevesebb rugalmasságot és kihívást keresnek a pályakezdők. A pozitív munkahelyi légkör, a támogató vezetők és a cégen belüli előrelépési lehetőségek a legfontosabb munkahely választási szempontok. A fiatalok többsége akár 5 évig is dolgozna első munkahelyén.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Zyntern.com állásportál idén negyedik alkalommal végzett országos kutatást, amelynek fókuszában a fiatalok (16-28 éves korosztály) munkaerőpiaci preferenciáinak vizsgálata állt. A kutatás 2021 áprilisában zárult és több, mint 4000 fiatal töltötte ki a 30+ kérdéses kérdőívet. A kutatás kérdései többek között kitértek a fiatalok munkahelyválasztási tényezőire, hosszútávú terveire, pályakezdő fizetési igényükre és a legvonzóbb munkaadókra. Jelen összefoglalóban a kutatás eredményeinek első áttekintése olvasható. A kutatás különböző területeinek részletes adatfeldolgozás és a teljes kutatási összefoglaló hamarosan érkezik.

A kitöltők demográfiai adatai

A több, mint 4000 kitöltő 39 százaléka férfi, 61 százaléka nő volt. A résztvevők 55 százaléka 20-23 éves egyetemista és főiskolás, 18 százaléka 23-26 éves pályakezdő, 18 százaléka 16-19 éves középiskolás és 9 százaléka 27 évnél idősebb munkavállaló volt. A vidéki (55 százalék) és budapesti (45 százalék) kitöltők aránya hozzávetőlegesen megegyezett. Idén 13 szakterület képviselőitől érkeztek válaszok, több, mint 40 felsőoktatási és 20+ felnőtt szakképzési intézmény hallgatóitól.

Legfontosabb munkahelyválasztási preferenciák

Az összes kitöltő válaszainak összesítése alapján a pozitív munkahelyi légkör a legfontosabb szempont a fiataloknak, ha munkahely választásról vagy elköteleződésről van szó. A nyitott, támogató vezető mellett a cégen belüli előrelépési lehetőségek, a gyakornokokhoz való támogató hozzáállás és a munkahelyi infrastruktúra tartozott az elsődleges preferenciák közé.

A kutatásból az is kiderül, hogy a fiatalok a felelősségteljes, önálló munkavégzést, valamint a kreatív kibontakozást részesítik előnybe az egyértelmű, nem nagy felelősséggel járó feladatokkal szemben.

Valamint azt is érdemes megemlíteni, hogy a 16-19 éves korosztály az átlagnál jóval fontosabb szempontnak tartja a vállalat környezetvédelmi törekvéseit és CSR tevékenységét. A 20-23 éves korosztálynak átlagon felül fontos a támogató vezető, míg a 27 évnél idősebbeknek a fizetés mértéke, valamint az innovációra, kreativitásra való lehetőség végzett a listán előkelő helyen.

Érdekesség továbbá, hogy míg a 2020-as és 2019-es kutatásban a rugalmas munkavégzés és a valódi szakmai feladatok iránti igény dobogós helyen végzett a preferencia sorrendben, az idei eredmények alapján ezek hátrébb sorolódnak.

Mennyi ideig terveznek egy munkahelyen a fiatalok

A kitöltők legnagyobb arányban (32 százalék), akár öt évnél is tovább tervez első munkahelyével. Leginkább a 16-19 éves korosztály (35 százalék), és a 27 év felettiek gondolkodnak hosszú távban, míg a 20-26 évesek (29 százalék) körében kevésbé jellemző az 5 évnél tovább tervezés.

Érdekesség, hogy a vidéki kitöltők jelentősen nagyobb arányban maradnának első munkahelyükön hosszútávon, mint budapesti kortársaik, akik jellemzően rövidebb időre terveznek. Szakterületek szerint pedig a szakképzésben, jogon és államtudományokon tanuló hallgatók terveznek legtovább, míg a gazdasági, informatikai és társadalomtudományi területen tanulók inkább csak 1-2, illetve 3 évben gondolkodnak.

Milyen munkahelyen dolgoznának a fiatalok szívesen

A válaszadók körében a multinacionális vállalatoknál való elhelyezkedés végzett első helyen, a második legnépszerűbb opció pedig a saját vállalkozás indítása lett. A 16-19 éves korosztály legszívesebben vállalkozna, míg a 20-26 évesek, inkább multinál helyezkednének el. Érdekesség, hogy a 27 évnél idősebbek az átlagnál jóval kevésbé preferálják a multinacionális vállalatokat.

A férfiak és a nők vállalkozási kedvében nem mutatkozott különbség, azonban a férfiak nagyobb arányban dolgoznának szabadúszóként, mint női kortársaik. A vidéki kitöltők nagyobb arányban dolgoznának szívesen állami szférában, mint a budapestiek, ellenben kevésbé vonzza őket a startupok és a multik világa.

Fizetési igények

A kérdőívet kitöltők átlag fizetési igénye nettó 248 800 forint volt. A kitöltők előre meghatározott bérsávokra szavazhattak, melyek közül a legtöbb szavazatot 201 000-225 000 forintos nettó kezdőbér kapta. Korosztályokat tekintve a 16-19 évesek átlagosan 244 600 forintos, a 20-23 évesek 243 900 forintos, a 23-26 évesek 264 500 forint, míg a 27 évnél idősebbek 254 700 forintos nettó kezdőfizetést határoztak meg.

A legmagasabb átlagos fizetési igényeket az orvosi (299 ezer forint) műszaki/ mérnöki (278 900 forint), valamint az IT (270 800 forint) területeken várnának. Ezzel szemben a legalacsonyabb igényei a szakképzésben (219 ezer forint), pedagógusi (212 000 forint), művészeti (221 000 forint), valamint bölcsész (222 000 forint) területen tanuló és dolgozó fiataloknak voltak.

Érdekesség továbbá, hogy a férfiak (272 900 forint) és nők (235 600 forint) fizetési igényei közötti szakadék a tavalyihoz képest csökkent, 20 százalékról 15 százalékra. Hasonlóképpen alakultak a budapesti (252 500 forint) és vidéki (245 ezer forint) kitöltők közötti különbségek is, ahol a tavalyi 9 százalékos eltérés csupán 3 százalékra csökkent.

Legvonzóbb munkáltatók

A kitöltők azokat a munkahelyeket, ahol szívesen dolgoznának, szabadszavas formában, maximum 5 cég említésével adták meg.

A legnépszerűbb munkáltatók versenyét az Audi nyerte, második helyen a Telekom, harmadikon pedig a Bosch végzett. Épphogy lecsúszott a dobogóról az OTP Bank, őt követte a MOL majd a Google. Az első tízben helyett kapott még a Morgan Stanley, a Vodafone, a Mercedes és a Richter. A top10-es listán szereplő vállalatok legalább 8 szakterületen említésre kerültek, az Audi és a Telekom pedig az összes területen feltűnt.

A TOP 30-ban kereskedelmi láncok, big4-ok, FMCG-k, globális technológiai vállalatok és a Külügyminisztérium is helyet kapott. A részletes és iparági toplisták június végétől lesznek elérhetőek. Ezek tehát 2021 legvonzóbb munkáltatói a magyar fiatalok körében. A “A nagy pályakezdő kutatás 2021” részletes eredményei az elkövetkező hetek során kerülnek majd publikására.

 

Véleményvezér

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.
Mellár Tamás otthagyja a református egyházat

Mellár Tamás otthagyja a református egyházat 

Balog Zoltán személye sok református számára elfogadhatatlan.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo