hirdetés

Musk, a Starbucks és a Spotify – így törődj az ügyfelekkel

Az ügyfélszolgálatos munka legtöbbször, sokszor szó szerint gépies, unalmas és nagyon sok türelem kell hozzá. A marketingdöntesek.hu portál összegyűjtött néhány igen szórakoztató, humoros esetet, ami komoly cégekkel történt.
hirdetés

Mikor maga Elon Musk válaszol

Elon Musk előtt nem ismeretlen dolog, hogy személyesen válaszolja meg az ügyfelek érdeklődő kérdéseit. A Tesla cégvezére előszeretettel, akár Twitteren is cseveg ügyfelekkel. Valamit azonban észre kell venni: az alábbi esetben nem csak chatelt, de 6 napon belül teljesítette is a beígért változtatást, ami azért valljuk be: bárhogy is nézzük, nagy szó.

Egy Tesla-tulajdonos azt nehezményezte, hogy az egyik nagy töltőt az ügyfelek parkolónak használják és órákra elveszik mások elől a helyet. Musk a Twitter szerint valóban fél órán belül válaszolt, sőt megígérte, hogy utánanéz az ügynek.

Twitter fiókján Elon Musk, nem csak megválaszol minden, ügyfelek által nekiszegezett kérdést, de teszi mindezt 30 percen (!) belül. Érdemes kicsit elidőzni Musk stratégiáján.

Mikor a Spotify hálás

Fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljunk ügyfeleinkkel. És látni fogjuk, ha ez sikerül, ha elég személyre szabott a szolgáltatás, akkor majd az ügyfél is különlegesnek érzi magát.

A Spotify kiemelkedően jó ebben. Egyik felhasználójuk, név szerint Jelena pozitív visszajelzéseket küldött a cégnek. Ezt viszonozván a Spotify (azt sajnos nem tudni, hogy maga a csapat, vagy csak egy tag) készített egy nem akármilyen playlistet Jelenának. Érdemes egymás után összeolvasni a dalcímeket:

Mikor a Starbucks többet mond minden szónál

Történet arról, hogy egy leesbrugi Starbucks átlagvásárló hogyan kapott ‘olyan kiszolgálást, mint bárki más.

Az esethez hozzátartozik, hogy hősünk, Ibby siket, így minden ital vagy ételrendelését a telefonjába írja be. Számára ez a legegyszerűbb mód, hogy kommunikáljon a baristával. Nem lehet egyszerű felírni egy cetlire, mit szeretnénk és átnyújtani ezt egy vadidegen embernek…

Egy nap Ibby elment egy Starbucksba, ahol a szokásos módon leadta a rendelését, és legnagyobb meglepetésére a nő, aki kiszolgálta, jelnyelvet használt, hogy kommunikálni tudjon Ibbyvel. Később, ugyanez a barista átnyújtott neki egy cetlit: “ Tanulom a jelnyelvet, szóval éppen olyan kiszolgálásban lehet részed, mint bárki másnak.”

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo