Mitől lesz tökéletes az álláshirdetés?

Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő munkatársat az adott pozícióra, megfelelő helyen és módon kell keresni. Nem titok, hogy ennek legegyszerűbb módja az interneten történő álláshirdetés, hiszen az interneten gyorsan sok embert érhetünk el. Ahhoz, hogy sikeres legyen a keresésünk, nem árt néhány dologra odafigyelni.

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép: Pixabay

Egy kutatás szerint a tökéletes hirdetés 140 szóból áll. A leggyakrabban használt szavak a népszerű ajánlatokban a pozíció, a szolgáltatás és a lehetőség. Szakértők szerint az álláshirdetés is egyfajta reklám. A jó reklám pedig figyelemfelkeltő, és lehetőleg egy adott célcsoportnak szól. Elengedhetetlen, hogy a hirdetés kötelező elemeit - elvárások, feladatok, jelentkezés módja, stb. - feltüntessük, de nem mindegy, milyen módon tesszük ezt. Köztudott, hogy döntéseinket érzelmi alapokon hozzuk, ezért lényeges, hogy a hirdetés a sablonos, kötelező megfogalmazás mellett olyat is tartalmazzon, ami felkelti a figyelmet és hat az érzelmekre. (Az álláskeresők kiválasztásában nagy segítséget nyújthat a jól felépített, hiteles munkáltatói márka.)

Ne állítsunk akadályokat a jelentkezők elé!

Fontos, hogy egy álláshirdetés megfelelően informatív legyen: tehát a jelentkezőnek konkrét elvárásokkal kelljen szembenéznie, de ne olyan - vagy éppen annyi - kritériumot lásson maga előtt, amely már-már teljesíthetetlen. Sok cég azért nem találja meg a tökéletes munkatársat, mert túl szűk körben keres és nem reálisak az elvárásaik a jelöltekkel szemben. Nem szabad a másik végletet sem alkalmazni, azaz amikor olyan alacsony elvárási szintet adnak meg a hirdetésben, hogy túl sok jelentkezés érkezik. Ebben az esetben nem lesz hatékony a pályáztatásuk, hiszen túl sok jelöltről kell dönteniük.

Így veszíthetjük el a jó munkaerőt
Pontatlan meghatározással, vonzó munkaadói márka menedzsment hiányában és mobileszközökre szabott hirdetések nélkül bukhatjuk az igazán jó jelentkezőket. Azok ugyanis fügét mutatnak a nem kellően innovatív vállalatoknak.
Ne csapjuk össze a hirdetést!

Molnár Kristóf, az OpenJobs ügyvezetője szerint egy tökéletes hirdetés megtalálja az arany középutat: szerepelnek benne az alapkövetelmények, hogy kiszűrje az alkalmatlanokat, de több pályázónak is lehetőséget biztosít. Hozzátette, egy jó álláshirdetést csak átgondoltan lehet megvalósítani: időt kell szánni rá, hiszen így szólítjuk meg először azokat az embereket, akik közül valakivel éveket töltünk majd el a munkahelyünkön. Fontos, hogy milyen képet alkotunk magunkról, tehát legyünk igényesek, körültekintőek!

A cégek különböző mutatók révén informálódnak, hogy megtudják, mennyi értéket hoznak az online hirdetések a vállalkozásuknak. Egy honlapon több konverziós esemény is definiálható, így például elérhetőségek megtekintése, hírlevél-feliratkozás vagy a hirdetések elérései, tehát statisztikai szempontból sem elhanyagolható a hirdetések minősége. Ahhoz, hogy a lehető legnagyobb körben elérhető legyen az ajánlatunk, célszerű az álláskereső portálokon és a közösségi oldalakon is megosztani a hirdetést.

Véleményvezér

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.
Lebukott a magyar sajtmaffia

Lebukott a magyar sajtmaffia 

Az Agrárközgazdasági Intézet munkatársai vették a fáradtságot és összehasonlították a magyar és a nyugati sajtárakat. Aztán tátva maradt a szájuk.
A gazdag migráns jöhet, újraélesztik a letelepedési kötvény koncepciót

A gazdag migráns jöhet, újraélesztik a letelepedési kötvény koncepciót 

Vendégbefektetői jogviszony bevezetéséről készült törvénytervezet. A szakembereket az elképzelés erősen emlékezteti a csúfosan megbukott letelepedési kötvényekre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo