hirdetés

Mitől lesz tökéletes az álláshirdetés?

Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő munkatársat az adott pozícióra, megfelelő helyen és módon kell keresni. Nem titok, hogy ennek legegyszerűbb módja az interneten történő álláshirdetés, hiszen az interneten gyorsan sok embert érhetünk el. Ahhoz, hogy sikeres legyen a keresésünk, nem árt néhány dologra odafigyelni.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Kép: Pixabay

Egy kutatás szerint a tökéletes hirdetés 140 szóból áll. A leggyakrabban használt szavak a népszerű ajánlatokban a pozíció, a szolgáltatás és a lehetőség. Szakértők szerint az álláshirdetés is egyfajta reklám. A jó reklám pedig figyelemfelkeltő, és lehetőleg egy adott célcsoportnak szól. Elengedhetetlen, hogy a hirdetés kötelező elemeit - elvárások, feladatok, jelentkezés módja, stb. - feltüntessük, de nem mindegy, milyen módon tesszük ezt. Köztudott, hogy döntéseinket érzelmi alapokon hozzuk, ezért lényeges, hogy a hirdetés a sablonos, kötelező megfogalmazás mellett olyat is tartalmazzon, ami felkelti a figyelmet és hat az érzelmekre. (Az álláskeresők kiválasztásában nagy segítséget nyújthat a jól felépített, hiteles munkáltatói márka.)

Ne állítsunk akadályokat a jelentkezők elé!

Fontos, hogy egy álláshirdetés megfelelően informatív legyen: tehát a jelentkezőnek konkrét elvárásokkal kelljen szembenéznie, de ne olyan - vagy éppen annyi - kritériumot lásson maga előtt, amely már-már teljesíthetetlen. Sok cég azért nem találja meg a tökéletes munkatársat, mert túl szűk körben keres és nem reálisak az elvárásaik a jelöltekkel szemben. Nem szabad a másik végletet sem alkalmazni, azaz amikor olyan alacsony elvárási szintet adnak meg a hirdetésben, hogy túl sok jelentkezés érkezik. Ebben az esetben nem lesz hatékony a pályáztatásuk, hiszen túl sok jelöltről kell dönteniük.

Így veszíthetjük el a jó munkaerőt
Pontatlan meghatározással, vonzó munkaadói márka menedzsment hiányában és mobileszközökre szabott hirdetések nélkül bukhatjuk az igazán jó jelentkezőket. Azok ugyanis fügét mutatnak a nem kellően innovatív vállalatoknak.
Ne csapjuk össze a hirdetést!

Molnár Kristóf, az OpenJobs ügyvezetője szerint egy tökéletes hirdetés megtalálja az arany középutat: szerepelnek benne az alapkövetelmények, hogy kiszűrje az alkalmatlanokat, de több pályázónak is lehetőséget biztosít. Hozzátette, egy jó álláshirdetést csak átgondoltan lehet megvalósítani: időt kell szánni rá, hiszen így szólítjuk meg először azokat az embereket, akik közül valakivel éveket töltünk majd el a munkahelyünkön. Fontos, hogy milyen képet alkotunk magunkról, tehát legyünk igényesek, körültekintőek!

A cégek különböző mutatók révén informálódnak, hogy megtudják, mennyi értéket hoznak az online hirdetések a vállalkozásuknak. Egy honlapon több konverziós esemény is definiálható, így például elérhetőségek megtekintése, hírlevél-feliratkozás vagy a hirdetések elérései, tehát statisztikai szempontból sem elhanyagolható a hirdetések minősége. Ahhoz, hogy a lehető legnagyobb körben elérhető legyen az ajánlatunk, célszerű az álláskereső portálokon és a közösségi oldalakon is megosztani a hirdetést.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo