Milyen az ideális munkavállaló?

Egy kötetlen reggeli beszélgetés közben merült fel a téma: ki, kivel dolgozik szívesen. Négyen ültünk az asztalnál, ügyvezetők, tulajdonosok, mérnök, közgazdász, marketinges, szóval különböző végzettségűek. Mindenkit érdekelt a téma, mindenkinek meg volt a maga véleménye. Az egyikünk azt mondta, hogy azokat az embereket keresi, akinek tűz ég a szemében! Ebben mind egyetértettünk. De milyen is az?

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép:PP archív

Milyen is az, amikor valakinek tűz ég a szemében? Milyen jellemzők összessége gyújtja meg azt a tüzet? Elkezdtük összegyűjteni, teljesen belefeledkeztünk. Lássuk, mire is jutott a négy ügyvezető tulajdonos, milyen egy ideális kolléga:

Legyen benne HAJTÓERŐ A tűz a szemben biztos jele annak, hogy erős késztetése van arra, hogy keményen és sokat dolgozzon. Az ilyen kollégák hajlandóak mindent beleadni egy feladatba. Képesek a jövőbeli sikerre összpontosítani, és menni előre.

Legyen benne BÁTORSÁG Ne jöjjön állandóan tanácsért, döntésért a felette vezetőhöz, cselekedjen önállóan. Ne aggódjon, hogy mit gondolnak majd az emberek, mi lesz, ha kilóg a sorból, ha más mint a többiek.

Legyen a CÉLOK IRÁNT ELKÖTELEZETT Az ilyen emberek tudják, mit akarnak és hajtanak rá, hogy el is érjék. látszólag könnyedén irányítják az életüket és az időt. Konkrétak, megvalósítják naponta amit kitűznek.

Rendelkezzen TUDÁSSAL Folyamatosan képezze magát, gyűjtse az információkat. Nyitott az újra, és képes naponta megújulni. Olvas, és kérdez olyanoktól, akik tudnak.

Az önéletrajz halott?
Az álláskeresés régi eszközeivel már nem lehet hatékonyan működni a kiválasztási folyamatok hatékonyságának növeléséhez racionalizálásra és fejlesztésre van szükség.
Legyen BECSÜLETES Ez nagyon fontos. Legyen őszinte, egyenes és becsületes. Legyen képes felelősséget vállalni az olyan dolgokért, amelyek nem sikerülnek. Legyen képes beismerni: ezt elrontottam, és legyen képes tanulni a hibáiból.

Legyen OPTIMISTA Azok, kiknek tűz ég a szemében sohasem kételkednek abban, hogy sikerrel fognak járni. Tudatosan összpontosítanak arra, hogy valami jó fog történni velük és ami talán meglepő, a szerencse rendszeresen melléjük szegődik.

Legyen jó az ÍTÉLŐKÉPESSÉGE Képesek megérteni a helyzet tényeit mielőtt döntést hoznak. Nyitott elmével, még inkább előítéletek nélkül képesek kiértékelni dolgokat, és nem csinálnak presztízskérdést abból, hogy meggondolják magukat.

Legyen LELKES Akinek tűz ég a szemében annyira lelkesek azzal kapcsolatban, amit csinálnak, hogy az másokat is a velük való együttműködésre bátorít. A csapat motorja képes lenni erőfeszítés nélkül. Tényleg hisznek abban, hogy a dolgok jól fognak végződni. Nem fogják vissza magukat!

Legyen benne HAJLANDÓSÁG A KOCKÁZATVÁLLALÁSRA Az ilyen emberek talán még a jéghátán is megélnek és képesek legyőzni a kudarc fölött érzett félelmet. Nem félnek a kockázatvállalástól, mert rájöttek, hogy a hibáikból tanulhatnak.

Legyen DINAMIKUS, ENERGIKUS Nem ül a fenekén arra várva, hogy majd valami jó történik. Képes maga kezdeményezni egy akciót, egy programot és kész elérni, hogy az meg is történjen! Talán ezt hívjuk ÖNJÁRÓNAK.

Legyen jó a KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGE Az ilyen emberekben olyan nagy a személyes meggyőződés, hogy jellemzően képesek másokhoz hatékonyan átjuttatni az elképzeléseiket. Kihasználnak minden lehetőséget, hogy elmagyarázzák másoknak az elképzeléseiket.

Toborzás a neten
A cégek világszerte egyre inkább felismerik a közösségi oldalak használatának előnyeit, melyeket nem csak üzleti, hanem toborzási célokra is alkalmazhatnak, így találva rá a legjobb jelöltekre. Fontos azonban, hogy a munkáltatónak minden esetben be kell tartania az információs önrendelkezésről szóló törvény valamint a munka törvénykönyve szabályozásait. A jogkövető magatartás, és a megnövekedett social média használat összeegyeztetése új kihívások elé állítja a munkáltatókat. Itt olvashat részleteket.
Legyen PERFEKCIONALISTA Ne tűrje el a középszerűséget, főképp saját magukban ne, de a környezetben se. Könnyen soha ne elégedjen. Mindig törekeden a jobb teljesítményre.

Legyen nagy a KÉPZELŐEREJE Azok, akiknek tűz ég a szemében mindenki másnál jobban tudják, hogyan gondolkodjanak új kombinációkban, hogyan lássák a dolgokat más nézőpontból. Jellemzően álmodoznak és soha nem adják fel, használják a fantáziájukat mint a gyerekek és képesek bármit elképzelni új és új megközelítésben. Nem ragaszkodnak görcsösen egy megoldáshoz.

A reggeli végére, elégedettek voltunk, már csak az volt a kérdés, kinek hány ilyen embere van jelenleg. A csodás az volt, hogy mind a négyünk azt mondta van ilyen embere. Igen, nekem is van, évek óta együtt dolgozunk és büszke vagyok rá! A beszélgetésben az volt a legjobb, hogy abban is egyetértettünk, hogy képzéssel, odafigyeléssel tűz gyújtható a munkatársak szemében és az bizony főnyeremény egy vállalkozásnak, egy csapatnak!

Nagy Béla Comline Budapest Kft. Ügyvezető igazgató

Véleményvezér

Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat

Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat 

A fényképeken jóságos képviselő kemény üzletember.
Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők

Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők 

Korlátozná a köztelevízió a véleménynyilvánítás szabadságát.
Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét

Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét 

Aranyat rejtettek a betonba, vagy mi került ennyibe?
Nagyot javult a közbiztonság Európában

Nagyot javult a közbiztonság Európában 

Csak a nézettség számít.
Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo