Milliók nyaralását teszi tönkre, hogy egyre többet késnek a repülők

Megduplázódtak az európai repülőjáratok kései, mert a légiforgalom-irányítóknál alacsony a létszám és elégtelenek a műszaki beruházások, állítja az IATA, a Légitársaságok Nemzetközi Szövetsége, amely az EU-hoz is fordul az ügyben.

Alexandre de Juniac, a IATA vezérigazgatója az európai kormányokhoz és a légi irányítási vállalatokhoz intézett felhívásában rámutat: nyár van, az európai utasok milliói nyaralni repülnek, de sokuknak csalódniuk kell: a járat-késések kétszer akkorák,mint a múlt év hasonló időszakában.

europaparlament.eu.hu

Jóllehet az időjárás, vagy sztrájkok miatt is késnek járatok, a gépek átlagosan 20 percet azért késnek, mert nem kielégítő a légi irányítás - ilyen okból előfordult több órás késés is.

A IATA vezetője rámutat, hogy az igények emelkedésével tovább növekszik az európai légi forgalom, a társaságok új célpontokra indítanak járatokat. A légi irányító vállalatok feladata az egyes országok légterének ellenőrzése és tevékenységükkel – párhuzamosan a forgalom növekedésével – egyre többet is keresnek.

Nincs mese: ha a légitársaság a hunyó, fizetnie kell
Három óránál többet késik a repülő, vagy kimarad a járat? Az utasnak 250-500 euró közötti kártérítés jár, amennyiben a kiinduló állomás, illetve a légitársaság székhelye az EU-ban van. Ha nem fizetnek, sikerrel lehet perelni.

Átlagos üzemi eredményük az elmúlt években 9.6. százalékkal nőtt. Sajnálatos módon azonban ezek a cégek „szuper-profitjukat“ nem használták fel a szükséges beruházásokra. A legnagyobb, e területen dolgozó vállalkozások kevés munkatársat, elavult HR-rendszereket alkalmaznak ahhoz, hogy zavartalan legyen a forgalom. Ugyanakkor elmulasztották a kapacitásuk bővítéséhez szükséges technológiai beruházásokat is.

A légitársaságok szövetsége felhívta az Európai Uniót, annak tagállamait és a légiforgalmi szolgáltatókat: hassanak oda, hogy megfelelő személyzeti és szervezeti intézkedésekkel biztosítsák a zavartalan légiközlekedést. Azokat az irányítókat, amelyek nem teljesítik a követelményeket, jelentős pénzbírsággal kell sújtani. Mulasztásaik elfogadhatatlanok, hiszen a járatok késése kihat az egész gazdaságra olyan időszakban, amikor Európa versenyképesség amúgy is sürgős javításra szorul.

(Forrás: IATA)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo