hirdetés

Megszaladtak a bérek az Aldi leányvállalatánál

Az Aldi International IT Services Kft. újabb béremelést hajtott végre. A vállalat 2023 elejétől további 10 százalékkal növelte munkatársai bérét, így egy év alatt pozíciótól függően 26 százalék és 44 százalék között emelkedtek a fizetések a cégnél. Az alapfizetésen felül a cég munkavállalói ezentúl havi bruttó 50 ezer forintot kapnak a második használt idegen nyelv után. Az elmúlt 12 hónap során 60 százalékkal nőtt a vállalat által foglalkoztatottak létszáma, a vállalat idén újabb létszámbővítésre készül.

hirdetés

Újabb béremelésről döntött az Aldi International IT Services Kft. (AIIS), az Aldi informatikai szolgáltatásokat nyújtó magyarországi leányvállalata. A cég év elejétől egységesen további 10 százalékkal emelte munkatársai bérét. Az elmúlt 12 hónap során végrehajtott rendes éves, illetve rendkívüli évközi béremeléseknek köszönhetően pozíciótól függően 26 százalék és 44 százalék között nőtt a vállalat munkatársainak fizetése.

Az idegen nyelvet beszélő gyakornokok kezdő fizetése már meghaladja a bruttó 400 ezer forintot, míg a jelentős tapasztalattal rendelkező szenior IT technikai szakemberek esetében a 7 számjegyű fizetés az általános. A vállalat a béremelés mellett nyelvpótlékot is bevezet, az első idegen nyelven felül minden további használt idegen nyelv után havi bruttó 50 ezer forintot fizet a vállalat a releváns munkakörökben.

Az AIIS budapesti és pécsi központjának jelenleg közel 600 munkatársa látja el 4000-nél is több európai ALDI-üzlet, valamint 55 logisztikai központ és irodaház IT-rendszerének gondozását. A vállalat 8 országban, több mint 29 000 felhasználó IT-támogatásáért felelős, illetve üzleti szolgáltatásokat – például ügyfélszolgálat, könyvelés, utazásszervezés – nyújt, továbbá szoftverfejlesztést végez. Az AIIS-t IT-támogató feladatok ellátására alapították, de a megbízható minőségű szolgáltatásoknak és a magasan képzett magyar informatikusoknak köszönhetően a vállalat számos szoftverfejlesztési megbízást kapott cégcsoporton belül az elmúlt évek során. Az AIIS fejleszti például az ALDI online vásárlást támogató szoftvereit, és teszteli az Aldi valamennyi kasszarendszerét, Ausztráliától az Egyesült Államokig.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo