Magyarországot sem kerüli el a negyedik ipari forradalom

A Simenesnél a digitalizáció és a robotizálás egyelőre nem fenyegeti az emberek munkahelyét. A német cégnél új lehetőségek nyílhatnak mérnököknek, matematikusoknak, progrmozóknak – mondta a Piac&Profitnak Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Piac&Profit: Milyen mesterséges intelligenciával vagy automatizálással kapcsolatos fejlesztéseket indított, vagy tervez indítani a Siemens Magyarország?

Dale A. Martin: A világ egyik vezető technológiai vállalataként a Siemensnél célunk, hogy innovációinkkal értéket teremtsünk ügyfeleink és a társadalom számára az automatizálás, a villamosítás és a digitalizáció területén. Fejlesztéseinkkel arra törekszünk, hogy megoldást nyújtsunk az egyre inkább digitalizálódó világban, azon belül is főként az iparban megjelenő új kihívásokra. A magyarországi Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform kezdeményezéseiben több nagyvállalat mellett a Siemens is fontos szerepet vállal.

A vállalaton belüli Ipar 4.0 projektjeink keretében folyamatosan vizsgáljuk és teszteljük azon lehetőségeket, ahol automatizálással, digitalizálással és robotizálással optimalizálhatjuk folyamatainkat, ezáltal kollégáink további értékteremtő tevékenységekre is fókuszálhatnak. Néhány már megvalósult projektünk:

A Siemens Power and Gas Budapesti Üzem területén:

  • Az ipar 4.0 fejlesztések részeként 2017 óta két intelligens autonóm robotot alkalmazunk, amelyek önállóan szállítják a turbinalapát-gyártására szolgáló marógépek szerszámait.
  • Az Amazon Web Service közel 1200 applikációját adatok strukturált tárolására, elemzésére és feldolgozására (pl. előrejelzések analízisére) használjuk.
  • 2017 őszén telephelyünk kapcsolódott a MindSphere platformhoz, a Siemens felhő-alapú IoT operációs rendszeréhez. A csatlakoztatott CNC megmunkálóközpontok szenzorai különféle adatokat gyűjtenek a platformon, így a MindSphere számára tervezett MMM – Manage My Machine – applikáció segítségével távolról is nyomon követhetjük az érintett gépek aktuális állapotát. Az így keletkező “okos” adatokkal hatékonyabban megtervezhetjük a gépek karbantartási ciklusait, azonnali beavatkozást eszközölhetünk, és az elemzésekkel javíthatunk a termelés hatékonyságán is.
  • 2015 nyarától pedig a Nagyméretű acélszerkezetek gyártása területén egy hegesztőrobot segíti a hegesztő kollégáink munkáját.
Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az Energy Management Budapesti Üzemében (Csepelen):

  • 8 éve dolgozunk egy hegesztőrobottal a fémszerkezeti üzemben.
  • Bevezettük a papírmentes gyártási dokumentációt, mobilapplikációkat használunk a karbantartás és minőségmenedzsment területén, valamint a termelési státusz és a gépstátusz követésére.
  • Az ún. Smart Scale pedig egy a gyár által használt MES rendszerbe integrált okos mérleg, ami gyártás elején és végén megméri a felhasznált alapanyagot, így pontosan ki lehet számolni a termékbe beépült mennyiséget.
A gyárainkban használt robotok képességeit és teljesítményét folyamatosan, kis lépésekben fejlesztjük és optimalizáljuk. Így teremtünk lehetőséget arra, hogy egyre több kapacitással rendelkezzenek, amit majd hasznosítani tudunk. Természetesen fontos annak hangsúlyozása, hogy a robotok nem a munkatársak helyett, hanem az ő munkájukat támogatva épülnek be a munkafolyamatainkba. Ezen felül a kollégáktól érkező visszacsatolások és konstruktív javaslatok is nagyban segítik a gördülékeny beilleszkedést.

PP.: Sokan tartanak attól, hogy az autamatizáció miatt tömegek válhatnak munkanélkülivé. Lehetséges-e, hogy a Siemensnél a fejlesztések miatt leépítések legyenek? Ön szerint elképzelhető, hogy a negyedik ipari forradalom új munkahelyeket teremt majd?

DAM.: A digitalizáció jelentős átalakulást fog hozni a munka világában, ám az emberi munkaerő a jövőben is nélkülözhetetlen lesz: az üzemekben fontos szerepük lesz a magasan képzett szakembereknek, akik a folyamatokat és eljárásokat előre megtervezik, a gépeknek információt közvetítő szoftvereket elkészítik, és kreatívan gondolkodnak. A Siemens Zrt. pénzügyi helyzete stabil, munkavállalóink létszáma pedig folyamatosan nő, az idei évben a magyar cégcsoport szintjén megközelíti a 3500 főt. A magyar Siemens-csoport a digitalizációs lehetőségek kiaknázása érdekében további munkatársakat vesz fel K+F területen. A Késmárk utcai telephelyünket is bővítjük egy új, 10 000 négyzetméteres gyártócsarnokkal, és ennek a beruházásnak eredményeként is új munkahelyek jönnek létre.

PP.: Az oktatási rendszernek hogyan lenne érdemes reagálni a változó munkaerőpiaci igényekre? Milyen képzettségű munkavállalókra növekedhet az igény?

DAM.: A jövőben az úgynevezett STEM (tudományos, technológiai, mérnöki, matematikai) képességekkel rendelkező munkavállalókra várhatóan nagy lesz a kereslet, ők fogják programozni a robotokat, ők fejlesztik majd az automatizációt szolgáló szoftvereket. A Siemens nagy hangsúlyt fektet a jövő generációk szakmai fejlődésének támogatására és a mérnök szakma népszerűsítésére. Ezt a célt szolgálja az országban elsőként elindított duális rendszerű szakképzés, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel – immár 20. éve sikeres – együttműködés, valamint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által szervezett TechCsajok rendezvénysorozatban való részvétel is. Célunk, hogy vonzóvá tegyük a mérnök szakmát a fiatalok számára, valamint hogy segítsük a diákokat abban, hogy az oktatási intézményekben szerzett elméleti tudás mellé a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek. Az évente meghirdetett BME hallgatói pályázatok elbírálása során nagy szerepe van a kreatív gondolkodásnak, a kezdeményezőkészségnek és a csapatmunkának; ezek jó fokmérői az innovációs képességnek.

 

 

Véleményvezér

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok 

Vannak még gondok a gyermekvédelem területén.
Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa

Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa 

Egy álom lett kézzelfogható igazság.
Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek

Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek 

Nem bízunk a pozitív pénzügyi jövőnkben.
Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo