hirdetés

Lángosos már nem kell a Balcsira

Gyógyszertárat és patyolatot, azaz ruhatisztítót látnának legszívesebben a siófokiak, Balatonfüreden a vegyesbolt az egyik legnépszerűbb kérés, Keszthelyen pedig ruhaboltra és mozira lenne a legnagyobb igény – derül ki a K&H: üzletet ide! programjának keretében leadott szavazatok alapján.
hirdetés

Kép: MTI

Október első hetéig több mint 41 ezer szavazat érkezett országosan a K&H: üzletet ide! programjának keretében arra, milyen üzletet, szolgáltatást látnának szívesen az otthonukhoz közel. A Balaton mellett lévő települések közül Siófokon, Balatonfüreden és Keszthelyen van a legnagyobb igény új üzletekre és szolgáltatásokra.

Az országszerte slágernek tekinthető vegyesbolt Siófokon is népszerű kérés, de a városban a gyógyszertár és a ruhatisztító vezeti a listát október első hetéig. Gyógyszertárat a siófoki szavazók hatoda az Ipar utcában szeretne látni, míg éjjel-nappalit a Bajcsy-Zsilinszky utcába szeretnének. A K&H: üzletet ide! programban siófoki voksok alapján az ott élők szeretnének patyolatot, azaz ruhatisztítót, amit a belváros kellős közepére, a Fő téren helyeznének el. Az említett üzletek mellett Siófokon volna igény bölcsődére, fitneszteremre, virágboltra, de volt szavazat lakberendezési üzletre és cipészre is.

Balatonfüreden leginkább vegyesbolt hiányzik a helyiek szerint, például a Liliom utcába, de szükség lenne még éjjel-nappali boltokra. A Balaton parti településen érkezett szavazat gyógyfürdőre és uszodára is, ezt a Horváth Mihály utcában szeretnék látni. Keszthelyen egyértelműen egy a városközpontban - a Sétáló utcában - lévő ruházati üzletre lenne legnagyobb igény, de a Rákóczi útra a keszthelyi szavazók 31 százaléka egy mozit is nagyon szeretne. A kisebb Balaton-parti települések közül Szántódon például halkereskedést szeretnének, Tihanyban pékséget, Révfülöpön vegyesboltot a kikötőhöz, Balatonlellén szállodát és kisállat-kereskedést.

Ha új üzlet nyitásában gondolkodunk, számos dolgot jól át kell gondolni akkor is, ha nem ez lenne az első bolt, amibe belevágunk. Ha van kereslet, az persze jó alap, de akkor is fel kell készülni néhány havi tartalékkal. A helyszínválasztásnál pedig fontos, hogy nehogy a saját korábbi boltunktól szipkázzuk el a vevőket.

Vágjunk bele – de ésszel
Abban könnyű segítséget kapnunk, hogyan indítsunk be egy vállalkozást, de arra már kevesen tudják a választ, hogyan lesz egy jó ötletből sikeres cég. Ehhez adunk most hét jó tanácsot!
hirdetés

Véleményvezér

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo