hirdetés

Kkv-k, figyelem! Még néhány napig igényelhető ez az adókedvezmény

Február 25-én, csütörtökön jár le a 4 milliárd forint alatti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozások iparűzési adókedvezmény igénylési határideje – figyelmeztet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). A kamara azt javasolja a budapesti vállalkozóknak, vegyék igénybe a kedvezményt. Ugyanakkor rövidesen 75 millió forint kezdő saját tőkével szolidaritási programot indít a bajba jutott cégek megsegítésére.
hirdetés

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara adatai szerint a fővárosban nagyságrendileg 250 ezer kis- és középvállalkozás jogosult a 2021-es adóévre helyi iparűzési adókönnyítést igényelni. A BKIK azt javasolja a cégeknek, vegyék igénybe az adókedvezményt és felhívja a figyelmet, hogy abból csak azok részesülhetnek, akik a február 25-i határidőig jelzik igényüket az önkormányzati adóhatóság felé a NAV erre szolgáló nyomtatványán.

A BKIK álláspontja szerint ugyanakkor a 250 ezer jogosult közül a járványhelyzet által a leginkább sújtott mintegy 15 ezer, döntően vendéglátóipari és turisztikai vállalkozás igazán nagy bajban van, számukra további forrásokat kell biztosítani a túléléshez a rendkívüli helyzetre való tekintettel.

Egy vállalkozás számára normál működés mellett ötezer forint kamarai hozzájárulás kifizetése nem jelenthet problémát és ezt az összeget a területi kamarák a vállalkozások számára szolgáltatások nyújtására használják. A BKIK álláspontja szerint azonban a mostanihoz hasonló válság esetén ötezer forint is sokat számíthat, éppen ezért a budapesti kamara konkrét, kézzel fogható támogatást kíván nyújtani: a legnehezebb helyzetbe került 15 ezer vállalkozás által kötelezően befizetett 5 ezer forintos kamarai hozzájárulásból most kifejezetten számukra állít fel nyitott támogatási pénzalapot.

A 75 millió forinttal startoló szolidaritási alapból a kamara főleg fogyasztásösztönző programot indít majd, mely egyebek mellett a nehéz helyzetbe került fővárosi vendéglátóhelyek nyitás utáni feltöltését is segítené. A program elindításához a BKIK saját forrásainak felajánlásán túl a koronavírus-válság által kisebb mértékben érintett budapesti vállalkozások támogatására és szolidaritására is számít.

A budapesti fogyasztásösztönző program részleteiről a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara hamarosan további tájékoztatást nyújt.

hirdetés

Véleményvezér

Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo