hirdetés

Kijött a tavalyi számokkal a Spar

A vállalat a pandémia ellenére 791,8 milliárd forint forgalmat realizált a tavalyi évben, amely 7,2 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.
hirdetés

Országszerte hat új saját Spar-egység kezdte meg működését, tizennyolc megszépült üzlet pedig újranyitotta kapuit 2021-ben. Tavasszal az év kiemelkedő eseménye volt a hálózat immáron 35. Intespar áruházának átadása Kaposváron. A beruházás rekordidő, mintegy tíz hónap alatt készült el 11 milliárd forintból és 100 új munkahelyet teremtett a térségben. A vállalat további három Intespar felújítási munkáit is megkezdte 2021-ben, ezek átadása az idei évben történik meg.

(Fotó forrása: Spar)

Két új City Sparral is gyarapodott az üzletlánc 2021-ben: a BudaPart GATE irodaház földszintjén egy 342 millió forintos beruházás eredményeként márciusban megnyílt egység 15 új munkahelyet teremtett, az Allure Residence Budapest Lakóparkban pedig egy húsz új munkahelyet jelentő szupermarketet adtak át májusban. Budapesten és Sopronban is új szupermarket-egységek nyíltak.

A fővárosban, az Etele Plaza földszintjén szeptembertől egy 660 millió forintos beruházásnak köszönhetően 49 kiskereskedelmi dolgozónak biztosítanak új munkahelyet az ott kialakításra került áruházban. Hasonló nagyságrendű összegből készült el a budapesti Alagút utcában egy 29 új munkahelyet és modern, kényelmes bevásárlási lehetőséget teremtő üzlet. Az új soproni szupermarket szintén 29 munkatársat foglalkoztat. A vállalat ezen túlmenően az ország számos pontján végzett felújítási és átépítési munkákat mintegy hétmilliárd forint értékben.

A Spar 2021. december 31-én 614 üzletet működtetett többféle áruháztípusban, ezek közül 234-et a franchise programja részeként.

Üzlettípus Darabszám Cikkelemszám m2
Interspar hipermarket: 35 27 700–28 000 141 266
Spar szupermarket: 320 12 200 –20000 244 529
City Spar szupermarket: 25 11 500–13300 7 644
Spar partner (franchise): 34 12 000–18 000 17 590
Spar market (franchise): 64 12 000–18 000 14 088
OMV-Spar express (töltőállomás): 85 5 600–6 100 9 349
Lukoil-DESpar (töltőállomás): 51 3 500–6 200 4 687
Összesen: 614   439 153
A kisebb településekre is eljut a SPAR a franchise-hálózata révén

2021 nyarán nyílt meg a Spar 600. üzlete a Bács-Kiskun megyei Vaskúton, amely a Spar Partner Program keretében kezdte meg működését. A már tízéves franchise-hálózat 111 magyarországi településen 234 áruházzal van jelen. A partnerhálózat népszerűségét mutatja, hogy 2021-ben 30 új franchise-üzlet nyitott: Abda, Andocs, Balatonberény, Budapest, Csém, Enese, Fülöpszállás, Galambok, Gárdony, Gyomaendrőd, Karcag, Kiskunlacháza, Lajosmizse, Mecseknádasd, Mezőkövesd, Nagybajom, Nyíregyháza, Pécs, Pér, Soltvadkert, Szeged, Tiszaföldvár, Üllő, Vaskút, Velence és Zsámbék egy vagy több egységgel lett gazdagabb.

(Fotó forrása: Spar)

Összesen nyolc Spar market, öt Spar partner és tizenhét DESpar üzlet kezdte meg működését, ezzel is megvalósítva azt a fontos törekvést, hogy a vállalat a kisebb településekre is eljusson. Az üzletág 2021. évi forgalma 82 milliárd forint volt, és több mint 3 ezer embernek adott munkát.

Bő ötvenmilliárdos forgalom a saját húsüzemekben

A Spar mindkét üzemegysége, a bicskei Regnum Húsüzem és Oktatóközpont, valamint a Regnum Húsüzem Perbál is eredményesen zárta az évet, s utóbbi mindjárt egy önellenőrzést lehetővé tevő laboratóriummal is bővült, ami szintén újabb munkahelyet teremtett. A bicskei üzem sikeresen teljesítette az éves audit-vizsgálatot, amelynek köszönhetően 16 aktív védjegyes frisshús-termék esetében korlátozások nélkül folytatódhat a Magyar Termék logó használata, sőt, 2021 októberében a perbáli üzem további öt hazai és hat hazai feldolgozású terméke is elnyerte a védjegyhasználati jogot.

Perbálon tavaly februárban kezdődött el a szárazáru-termékek gyártása: a húsüzem évi 500 tonna gyártásával tervez. A bicskei húsüzem nettó forgalma 44,56 milliárd, míg a perbálié 6,27 milliárd forint volt tavaly. A kényelmi termékeket gyártó, 1500 négyzetméteren működő üllői Spar enjoy. convenience üzem a korábbi trendet folytatva működése harmadik évében is gyarapodni tudott új termékekkel, illetve hamburgerek, hot dogok, csirkefalatok csomagolására alkalmas gépsorokkal.

Innovációk a szállítmányozásban

Míg 2020-ban a bicskei logisztikai központ 2,5 milliárdos és az üllői egység 2 milliárdos beruházásai elsősorban területi bővítést hoztak a nagyobb raktározási kapacitás érdekében, addig 2021-ben a figyelem a szállítmányozás fontos eszközeire, a kamionokra irányult. Az év végére fejeződött be a teljes flotta kamerarendszerének cseréje, a sofőrök munkáját nagyban megkönnyítő megoldást év végéig 50 kamion kapta meg. Szintén a kiszállítási folyamatot és annak biztonságát hivatott gyorsítani az az automata közúti hídmérleg, amely 2021 őszén a bicskei központban is munkába állt.

 

 

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo