Ki kellene nőnünk a kesergésből!

Magyarországon világbajnokságot rendezhetnénk panaszkodásból. Klasszisok vagyunk ebben a „sportban”, szinte az a meglepő, ha valaki nem sajnáltatja magát, hanem előre néz, sőt, örül mások sikereinek. Pedig ez a hozzáállás kifejezetten rombolja a vállalkozói környezetet.

Kép:PP archív

Vállaljuk a felelősséget saját sorsunkért! Ha valaki sikert ér el, ne magyarázzuk azzal, hogy azért, mert apu alátette, vagy mert szerencséje volt. Értékeljük a kemény munkát mögötte. Munka nélkül ugyanis soha nem lesz eredmény, bárhonnan is indult valaki.

Sokan állítják, hogy szerencsétlen sorsukért, azért, hogy nem érték el az álmaikat, a vágyott sikereket, a külső körülmények okolhatók. Ezen azonban ideje lenne túllépni! Lehet amiatt is keseregni egész életünkben, hogy másnak mennyivel könnyebb, mert a szülő segített, de ezzel nem jutunk előrébb. Ideje lenne már megérteni, hogy egyenlőség nem létezik. Valaki ide születik, valaki oda: ebből a helyzetből kell kihozni valamit és kész! Igaz az a mondat, hogy az élet nem igazságos, és ez nagyon sok embernek áldás.

Gondoljunk inkább arra, hogy ha segítség nélkül, a magunk erejéből oldottunk meg mindent, milyen büszkék lehetünk magunkra, mennyit erősödtünk és tanultunk! Erre épülhet aztán az önbizalom! Így lesz a hátrányból előny, ha nem is azonnal, de 15-20 év távlatából bizonyosan.

Az első lépés
Persze nem könnyű a tettek mezejére lépni, ezt mi sem mondjuk. Első lépésként sokat segít, ha megvalósítható, de motiváló célokat tudunk kitűzni magunk elé. Itt megtudhatja, milyenek a "SMART célok".
„Magyarországon 3 millió autó van. Minden harmadik emberre jut egy. Szerintem mindenki lecserélheti ezt az autót egy furgonra, hogy beindítsa saját vállalkozását. Hitelre tudnak az embere Suzukit venni, hogy ne kelljen BKV-ézni, de érdekes, hogy hitelre már nem tudnak furgont venni, hogy vállalkozásukat beindítsák.” – írja a vanholnap.hu

Bár a véleményük elsőre nyersnek hathat, azért nem lehet elvitatni a dolog valóságtartalmát. Mindenkinek van apja és anyja. Felmerül a kérdés, ők miért nem segítették ugyanígy gyereküket, ahogy egyesek? Hogy nincsenek olyan helyzetben? Akik ma egy sikeres vállalkozást adnak át gyermekeiknek, egyszer ők is a semmiből indultak. Vagy ha nem ők, akkor az ő szüleik. Akármeddig visszamehetünk az időben, az egyik szülőnek egyszer a semmiből kellett indulni!

Gondoljunk hát inkább arra, hogy mi magunk lehetünk azok, akik megteszik az első lépést, hogy a gyerekeinknek, unokáinknak már legyen mire építenie.

Véleményvezér

Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe

Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe 

Súlyos következményei lehetnek, ha komolyabb kétségek merülnek fel a magyar statisztikai adatok megbízhatóságával kapcsolatban.
Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények

Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények 

Egy olyan ország tanulói nyertek Európában, ahol még néhány évtizeddel ezelőtt a sötét kommunizmus tombolt. 
Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok

Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok 

Az egykor gyarmati sorban szenvedő oly elmaradott ázsiai országok igazán szépen felzárkóztak Európához a személyes vagyonokat tekintve.
Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott

Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott 

Leesett az első nagyobb decemberi hómennyiség. Nagyon vigyázzanak magukra, el ne csússzanak és el ne törjék a lábukat, mert nem biztos, hogy a mentő időben odaér. Elképesztő történet.
Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo