Itt van a friss lista, kik készülhetnek NAV-ellenőrzésre a következő napokban

Fagylaltozóban, strandon, Balaton-parti szálláshelyeken, papír-írószer üzletben, de még óraboltban is megfordulnak mostanában az adóhatóság revizorai - legalábbis ez derül ki a legfrissebb Adótraffipaxból.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

(Fotó: Pixabay)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán megyei bontásban folyamatosan frissíti Adótraffipax-listáját, ahol közzéteszik, épp mikor és mit fognak ellenőrizni az országban. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

Távol-keleti árut értékesítők ellenőrzése

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 24. és 28. között a távol-keleti árukat értékesítő kereskedőket, bevásárlóközpontokat és piacokat járják majd körül. A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

Baranyában

A NAV baranyai munkatársai augusztus 17. és 23. között hétfőn Pécsett, a Király utcai vendéglátóhelyeken, kedden a Harkányi Strand területén értékesítőknél, szerdán pedig Pécsett, az óra- és ékszerkereskedőknél végeznek próbavásárlásokat. Az ellenőrök megjelenésére a hét minden napján számíthatnak a szálláshely-szolgáltatók Pécsett, Mecseknádasdon, Óbányán, Orfűn, Magyarhertelenden és Mohácson.

Békésben

Augusztus 19-ig a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye területén található strandokon, szabadstrandokon, vízparti üdülőhelyeken ellenőrzik a kereskedelmi és vendéglátó üzleteket, árusokat, valamint a különböző szezonális szabadidős tevékenységet végző szolgáltatókat. Az ellenőrzésekre Gyulán, Szarvason és Békésszentandráson visszatérő jelleggel is lehet számítani. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Fejérben

Operatív ellenőrzések lesznek augusztus 21-ig Székesfehérváron a Királyi Napok rendezvényen. Itt is a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják, de az adóellenőrök megjelenésére a megye más területén működő adózók is számíthatnak.

Győr-Moson-Sopronban

Augusztus 22-én és 23-án a vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyek számíthatnak a revizorokra.

Hajdú-Biharban

Augusztus  17. és 19. között a megye vendéglátóhelyeit ellenőrzik. Hasonlóan a többi vizsgálathoz, a revizorok itt is a nyugta-  és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését nézik.

Hevesben

Egész hónapban a megyei strandok, fürdők területén működő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergomban

Augusztus 17. és 28. között a tanszer-, papír-, írószer- és ruhakereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrádban

Augusztus 17. és 29. között az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fagylaltozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megyében

Itt augusztus elejétől egészen szeptember 9-éig a tanszer-, papír- és írószer-kereskedőket ellenőrzik. A NAV közleménye egyúttal megjegyzi, mindez nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Szabolcsban

A 34-35. héten az alábbi területeket ellenőrzik:

  • szálláshely-szolgáltatók,
  • azon Balaton parti kereskedelmi és vendéglátó-üzletek, amelyeket 2020-ban még nem ellenőriztek,
  • tatanszer-, papír- és írószer-árusítók.
Tolnában

Augusztus 19-ig a vendéglátóhelyeket nézik. A revizorok itt is a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését ellenőrzik.

Zalában

Augusztus 25-ig a Balaton-parti településeken ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, üzleteket, alkalmi árusítókat, valamint a strandokon és azok környékén működő vállalkozásokat. A korábban mulasztó vállalkozások ismételt ellenőrzésre számíthatnak.

Véleményvezér

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.
Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest

Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest 

Ez a vásárlás nem vonul be a magyar államosítások aranykönyvébe.
Szlovákok indítottak reklámkampányt magyaroknak, hogyha átruccannak a határon mennyivel olcsóbb minden

Szlovákok indítottak reklámkampányt magyaroknak, hogyha átruccannak a határon mennyivel olcsóbb minden 

Ha külföldre megy valaki, el ne felejtsen üres bevásárlószatyrot vinni.
Puccskísérlet a Budapesti Műszaki Egyetemen

Puccskísérlet a Budapesti Műszaki Egyetemen 

A Fidesz, ha elfoglalta Brüsszelt, akkor a Budapesti Műszaki Egyetem következik.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo