hirdetés

Ilyen se volt még: magyar érdekeltségű vállalat épít szállodát az Egyesült Arab Emirátusokban

Most először vásárolhatott telket és építhet fel egy szállodát magyar érdekeltségű cég az Emirátusokban. Az egyik legkisebb emirátus, Ras Al Khaimah nemrég azzal került be a hírekbe, hogy itt építik meg az Emírségek első kaszinóját. A magyar érdekeltségű szálloda a mesterséges, ember által épített Al Marjan-szigeten helyezkedik majd el. A Preston 255 szobás szállodakomplexumának építése jövő év elején kezdődik. 

hirdetés

Saját tőkéből, Csehországban kibocsátott vállalati kötvények eladásából és a szállodaszobák értékesítéséből finanszírozza a cseh-magyar Preston a Sun Beach Resort névre keresztelt projektet. A Preston vállalatot  a cseh üzletember Filip Navrátil és magyar társa, Hegyvári Bálint hozták létre. Korábban évekig együtt dolgoztak a nemzetközi (elsősorban európai és ázsiai) pénzügyi piacokon. 

A Preston a Sun Beach Resort látványterve
A Preston a Sun Beach Resort látványterve

Ras Al Khaimah az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai központ az Emirátusokban. Köszönhető ez elsősorban az előnyös elhelyezkedésnek: a látványos hegyvonulatok (az Emírségek legmagasabb pontjával, Jebel Jais-szal), valamint a napsütötte tengerparti üdülőhelyek alig egy órányi távolságra helyezkednek el egymástól. Nemrég bővült a vasúti hálózat, egymás után nyitják hoteleiket a világ vezető szállodaláncai (Hilton, Rixos), az amerikai Wynn Resorts pedig nemrég jelentette be, hogy itt nyitják meg az Egyesült Arab Emírségek első kaszinóját, ami nagyobb lesz mint a Las Vegasi egységük. 

A Preston közel 8,5 millió dollárért vásárolta meg a mintegy tízezer négyzetméternyi területet az Al Marjan-szigeten, míg a projekt teljes költsége eléri az 50 millió dollárt (hozzávetőleg 20 milliárd forintot). A projektfinanszírozás első szakaszában Csehországban bocsátottak ki vállalati kötvényeket, amelyek értékesítése hamarosan lezárul. A nyár folyamán pedig megindult a szobák értékesítése is. A Sun Beach Resort projekt építése jövő év elején indul és a tervek szerint csupán egy évet vesz majd igénybe. Ez elsősorban a moduláris építészeti megoldásnak köszönhető: az épület elemeit előre legyártják Lettországban, így a helyszínen szinte már csak az elemek egymásra építése történik. Ennek a költséghatékony megoldásnak köszönhetően jelentős mélyépítészeti munkákra sem lesz szükség. 

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo