Hová akarsz eljutni? Így lépj feljebb

Ha úgy érzed egy üzleti találkozón, hogy te vagy a legsikeresebb ember a teremben, akkor rossz helyen jársz... A téma szakértőjének alábbi tanácsait érdemes megfontolni.

Sokszor halljuk a jó tanácsot: „Olyan leszel, mint azok, akikkel összejársz.” És valóban: nemcsak arra van szükséged, hogy sikeres emberekkel vedd körül magad (akármiként is értsük a sikert), az is kell, hogy folyamatos kapcsolatépítéssel emeld magad egyre magasabbra.

Miután több mint 30 éve vezetem a világ egyik legnagyobb üzleti networking-szervező intézményét, az a tapasztalatom, hogy fenn általában van hely – alul vannak igen sokan. Azaz: hogyan kezdjük az építkezést, hogy feljebb juthassunk a súlycsoportunkból? Az alábbi kilenc tanáccsal tudok szolgálni.

Kép: Pixabay

Légy ott, ahol a sikeres emberek vannak Valamennyien pályafutásunk különböző szakaszában tartunk, ezért mérd fel, hol vagy, és döntsd el, hová akarsz a kapcsolatok révén feljebb kerülni. Amikor fiatal voltam, azzal kezdtem, hogy csatlakoztam különböző szakmai szervezetekhez (például a kereskedelmi kamarához), továbbá jótékonysági célokat követő klubokhoz, mint amilyenek a világszerte működő Rotary, a Lions vagy a Kiwani. Később kezdtem látogatni nonprofit szervezetek összejöveteleit is. Mindezeken a területeken sok sikeres ember mozog, így nagyszerűek a lehetőségek, hogy profi környezetben ismerkedjünk, találkozzunk velük.

Ne légy bátortalan Ha kényelmetlenül érzed magad, amikor kapcsolatba kell kerülnöd valakivel, akkor nem tűztél magad elé elég magas célt. Magam is megéltem ezt, és megértem, ha ilyen érzéseid vannak, de ezeket le kell győznöd, és ismerkedned, beszélned kell ezekkel az idegen emberekkel. Kényelmetlen érzésed éppen azt jelentheti, hogy ezzel a bizonyos emberrel kell megismerkedned...

Ne próbálj eladni Elmondani nem tudom, hány olyan esetem volt, amikor a partner első találkozásunkon el akart nekem adni valamit, és ugyanezt tapasztaltam, amikor nálam sokkal sikeresebb üzletemberekkel voltam együtt. Ne tedd! A régi mondás, miszerint „sosem árt megkérdezni”, teljességgel helytelen, hogy ha valakivel első alkalommal találkozol. Ha sokan teszik is, te ne légy az egyik a tömegben.

Ne panaszkodj Ez eléggé kézenfekvő, mégis megtapasztaltam, láttam, Az illető rendkívül sikeres üzletember volt, és a teremben összekeveredett valakivel, aki azonnal elkezdett panaszkodni egy problémára sikeres barátunk cégével. A milliomos kivárta, amíg lement a szöveg, azután szó nélkül továbbállt. Bizonyára szeretnéd, ha új ismerőseid emlékeznének rád. De ne így...

Ismerd el érdemeit, de ne hízelegj A sikeres embernek sokan akarnak hízelegni, Te ne viselkedj talpnyaló kiskutya módjára. Mindenesetre tény, hogy a sikeres ember is ember, ezért értékeli, ha elismerik a teljesítményét. Azt tapasztaltam, hogy különösen értékelik, ha elmondom neki, hogyan volt segítségemre valamilyen tekintetben munkásságuk, vállalkozásuk. Ha erről beszélgetünk, nem csak az én személyemről van szó, ugyanakkor a partner elismerést kap a teljesíményéért.

Találd fel magad Ha csak lehetséges, találd meg a módját, hogyan kapcsolhatod a beszélgetést valami érdekes történethez. Amikor egy könyvbemutatón találkoztam egy ismert szerzővel, elmeséltem neki, hogy jártam egyszer a magam könyvbemutatóján: a boltban csak egyetlen ember jelent meg – az anyám... Ő azonban feltalálta magát, lelkes rajongómként mutatkozott be, és olyan hangosan dicsért, hogy hamarosan sorban álltak az asztalomnál... A szerző olyan jól mulatott a történeten, hogy meghívott a maga rangos szervezetébe. Ez tíz éve volt, és akkor sokat segített abban, hogy feljebb kerüljek.

Készülj fel Ez kritikus kérdés, hogy tudd, mi foglalkoztatja, érdekli a másikat. Ha tudod, kik lesznek ott, akikkel ismerkedni kívánsz, tudd meg a neten, min dolgoznak most, ki érdekli őket, és erről kérdezősködj. Ha nem tudsz felkészülni, kezdd a kérdéssel, min dolgoznak, mi foglalkoztatja őket.

Kapcsolatépítés okosan és elegánsan
Ősszel felpezsdül az üzleti élet. A nyaralás után mindenki ráeszmél, hogy már csak pár hónapja van az éves üzleti céljai eléréséhez. Konferenciák, üzleti reggelik és üzleti kézfogók, társasági események mind-mind remek lehetőséget adnak arra, hogy új ismeretségeket kössünk, új üzleti partnerekre tegyünk szert, és így friss lendületet kapjon a vállalkozásunk.
Nyújts valamit Ez a legfontosabb: ha tudsz adni a másiknak valamit, emlékezni fog rád. Amikor például Richard Bransonnal, a híres vállalkozóval találkoztam, megtudakoltam, hogy áll legújabb programja, a Business Team. Nagyon érdekelte a téma, szívesen beszélt róla, mire megkérdeztem: segíthetném-e sikerét? Felajánlottam, hogy rövid videointerjút készítek vele, amelyet azután felhasználhat a programjához. Örömmel elfogadta.

Ne hidd, hogy emlékeznek rád Ne gondold, hogy ha az első találkozó után jelentkezel, vagy találkoztok, emlékezni fognak rád... Segíts nekik mindig azzal, hogy felidézed, mikor, hol, milyen körülmények között volt az ismerkedés. Az igazán sikeres emberek százakkal, akár ezrekkel találkoznak rendszeresen, s ha adsz nekik támpontokat, felidézhetnek. Amikor például „felfelé” építem a networköt, az e-mailhez csatolok fotót, amely kettőnkről készült, az ismerkedésnél.

Végezetül megismétlem: ha úgy gondolod, hogy te vagy a legsikeresebb a teremben – rossz helyen jársz... Fogadd meg ezt a kilenc tanácsot, és építs kapcsolatot felfelé, a megfelelő termekbe.

(Entrepeneur, Ivan Wisner)

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo