hirdetés

Hogyan találjunk jó üzleti ötletet?

Az emberek azt hiszik, hogy csak a fantasztikus, eredeti ötletből lehet sikersztori. Valójában azonban a nagy üzletek talán kevesebb, mint egy százaléka indul ilyennel.
hirdetés

Az egyik legfontosabb különbség a kezdő és a sikeres vállalkozó között, hogy utóbbi tudja, hogyan szúrjon ki egy igazán jó üzleti ötletet – mondja Gill Fielding, a Fielding Financial Family alapítója, aki 10 pontban gyűjtötte össze tanácsait a piaci rés megtalálására a nehéz körülmények között is. Ezek alapján lehet, hogy máris eszünkbe jut valami korszakalkotó üzleti lehetőség.

Kép:sxc

1. Az emberek olyan problémájára kell koncentrálni, amelyre senki más nem kínál megoldást. Legyünk „problémafókuszáltak”! Keressük más emberek bizniszében a problémás pontokat! Bárhová megyünk – akár épp bejelentkezünk egy szállodába, vásárolunk valamit, vagy épp információ után kutatunk a neten – keressünk problémákat, és aztán kínáljunk rájuk megoldást!

2. Koncentráljunk egy adott ágazat szűk réspiacára! Az amerikai Build a Bear például a játékokon, azon belül a plüssjátékokon, még pontosabban a plüssmackók piacán belül találta meg a helyét az egyedileg megtervezhető darabokkal. Ez aztán a rés!

3. Adjunk jobbat vagy olcsóbban! Keressünk egy jó terméket vagy szolgáltatást, és módosítsunk rajta, vagy tegyük naprakésszé! Ha jobban megnézzük, több száz lehetőséget találunk majd – sőt, tulajdonképpen szinte minden piacon lévő dolog esetében van ilyen lehetőség.

4. Olyan terméket vagy szolgáltatást válasszunk, amelyet rendszerben is lehet működtetni. Később kereshetünk más vállalkozókat, akikkel szövetkezve az üzletből szervezet lesz.

5. Csináljunk üzletet abból, ami tényleg a szenvedélyünk! Hatalmas előnyt jelent!!!

6. Honosítsunk meg olyasmit, ami a világon máshol már bevált! Tehát utazzunk sokat, és járjunk nyitott szemmel, mit hozhatnánk haza, vagy a környékünkre.

7. Vegyünk egy már létező üzletet, és helyezzük egy másik piacra! Kiváló ötlet volt erre az első kizárólag férfiaknak nyitott szépségszalon.

8. Kezdjünk el új csatornán kínálni egy régen létező dolgot! Így lesz az üzletünk például a sok kalapos egyike helyett a „Kalapok online” piacvezetője.

9. Használjuk ki a már létező üzleteket, és kínáljunk kapcsolódó szolgáltatást! A közeli parkolóház mellé érdemes lehet autómosót telepíteni, vagy éppen sofőrszolgálatot indítani.

10. Persze léteznek hamisítatlanul egyedi és zseniális ötletek is. Ha valaki olyan szerencsés, hogy épp egy ilyen van a tarsolyában, a jó tanács az, hogy azonnal szabadalmaztassa!

hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo