hirdetés

Hogyan élhetik túl a mostani helyzetet a hazai nyomdai cégek?

Előre menekülve, agresszív fejlesztéssel, határozott beszerzési politikával nyerhetnek piacot maguknak ma Magyarországon a nyomdaipari kis- és középvállalkozások - derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából. Az iparág kkv-i hónapok óta szembesülnek újabb és újabb kihívásokkal, melyek sorában nem a jelenleg tetőző infláció hozza a legnagyobb problémát, hanem az ellátási lánc nehézségei, az ebből adódó hatalmas, szinte percenként változó árverseny. Az ingadozó piaci környezethez legalább olyan gyorsan adaptálható üzleti stratégia szükséges.

hirdetés

A nyomdaipari kkv-k öt rémálma

Növekvő költségek, döcögő üzletszerzés, döntés a technológiai fejlesztések mellett vagy ellen, cash flow, fenntarthatóság. Ezek egyenként is képesek megakasztani egy vállalatot, a hazai nyomdaipari kkv-k most egyszerre küzdenek mindezzel hónapok óta.

Túlélés, de hogyan? (Fotó: Depositphotos)
Túlélés, de hogyan? (Fotó: Depositphotos)

Az alacsony kamatlábak, az alacsony infláció és a viszonylag gördülékeny ellátási láncok napjai - legalábbis egyelőre - elmúltak. A nyomtatás mindig is viszonylag magas költségű iparág volt, hiszen a nyomdai berendezésektől a nyomtatott anyagokig minden projekt jelentős rezsiköltséggel jár. Amikor szembesülünk a papír, a nyomtatók, a festékek, a fuvarköltségek és a humán költségek emelkedésével, a nyereség elérése nagyobb kihívást jelent, mint tavaly óta bármikor.

“Vannak módok a profit védelmére, de fontos felismerni, hogy a piac most percről percre változik, ha most egy-egy kkv megnyomja a szundi gombot, az behozhatatlanul lemarad” - mondta el Nagy Béla, a Comline Budapest tulajdonosa és vezető trénere.

Mi lehet a jó stratégia?

Aki eddig is ismerte a versenytársait és a vevőit, az most sem dőlhet hátra, sőt, intenzív kapcsolattartásba kell átcsapnia, hiszen a legjobb ár mellett a kéznél lévő piaci szereplők vihetik a legjobb megrendeléseket.  Az évente 120 cég közel 2000 értékesítőjét képző magyar tréningcég, a Comline Budapest jelenlegi ügyfélállományán azt tapasztalja, hogy a megrendelőkkel való gyakori, intenzív kapcsolattartás kulcsfontosságú lett.

A sodródás nem lesz kifizetődő

A sikeres értékesítési vezetők már-már hozzászoktak a folyamatos változásmenedzsmenthez. Egy percre sem lehet lazítani és pusztán megszokásból ajánlatokat kiadni. Ez egyenlő a súlyosan veszteséges üzletmenettel és a rövid időn belüli piacvesztéssel.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo