Három dolog, amivel kiszűrhető a sztárjelölt munkavállaló

Vannak megbízható, jól teljesítő alkalmazottak és vannak nagy kaliberű, a többségnél szakmailag jóval magasabbra emelkedő munkavállalók, akiknek a képességeik és a munkabírásuk is átlagon felüli. Miről ismerni fel őket?

Egy 40 milliárd dollárnyi eszközt kezelő hedge fund három kérdéssel azonosítja be, kinek van esélye, hogy nagyon sokra vigye a cégnél. A Two Sigma az a fajta befektetési alap, mely irdatlan sebességgel nő. Az elmúlt 7 évben a munkaerő állománya megnégyszereződött, ma már 1000 alkalmazott dolgozik a cégnél Tokiótól New Yorkig. Az alap 2002-es megalakulása óta 13,1 milliárd dollárnyi hozamot produkált, amivel minden idők 20. legsikeresebb alapja lett.

Egy ilyen dinamikusan fejlődő munkaadónál nem mindenki tud helytállni, amikor gyarapodnak a teendők és gyorsul a tempó. Az alap három szempontot mérlegel, hogy beazonosítsa, kik lesznek a cég szupersztárjai:

  • Elköteleződés (engagement). A személyzetisek alaposan megvizsgálják, az alkalmazott mit csinál a munkahelyén, milyen a "céges élete", továbbá hogyan viszonyul a cég kultúrájához, mennyire teljesíti ki a mindennapos ügyintézésében a vállalat formálisan, a küldetési nyilatkozatában is megfogalmazott értékrendjét.
  • Feladatkörön túli hozzájárulás. Azt is megnézik, hogy a saját szűkebb feladatkörén és kötelességein túl mennyire folyik bele mindennapi munkavégzésében mások feladataiba, a feladatkörén túlmutató céges folyamatokba, pozícióját meghaladó témákba. Ha itt egy széles látókörű munkaerő profilja bontakozik ki, az jól mutatja a nagy potenciált. Az illető egy nap képes lesz rá, hogy túllépjen a pozícióján, mert ösztönösen az egész képet akarja átlátni, a komplexebb folyamatokat akarja megérteni és mindenkinek a szerepét, inputját benne, nem csupán a saját kis reszortját.
  • Karriersebesség. Milyen gyakran, mennyire hamar jut feljebb az illető a ranglétrán? Ez mennyivel gyorsabb, mint a cégen belül megszokott érvényesülés és előbbre jutás? Milyen mértékű a kompetenciái és jogosultságai bővülése, mennyire nőttek a rá bízott terhek? Ha itt is meredeken ível felfelé a karrier, sztárjelölttel van dolgunk.
Kép:Hewitt

A Two Sigma a fene nagy növekedésben talán elfeledkezik egy problémáról. A túlterheltségről. Negyedik szempontként a munkabíró képességet is vizsgálniuk kellene. Vagyis azt, hogy mutatkoznak-e jelei a túlhajszoltságnak, van-e bármilyen arra utaló jel, hogy a szóban forgó személy előbb-utóbb kiéghet, mert bár nagyok az ambíciói, nem biztos, hogy elbírja az ilyen széles látókörű, mindenbe belefolyó munkavégzést...

Forrás: Business Insider

Így buknak el a kiemelkedő tehetségek
Súlyos tévedés azt gondolni, hogy a ma kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal tehetségek többsége a jövőben is beválik. A legkiválóbb fiatal kollégák kétharmada jövőbeni sikereiket komolyan fenyegető elakadásokkal viaskodik. A figyelmeztető jelek már korán észlelhetőek, a probléma pedig jól körülírható és kezelhető.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo