hirdetés

Fiatal vezetőktől remél eredményeket a Samsung

A Samsung továbbra is kitűnő eredményeket ér el – ügyvezető igazgatója mégis bejelentette lemondását, azzal, hogy nem lehet a múlt eredményeire támaszkodni és a cégnek új, fiatal vezetésre van szüksége.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

 

A világcég második negyedévi üzemi eredménye 14.5 milliárd won (12.5 milliárd svájci frank) volt, lényegesen magasabb, mint amit a piaci elemzők vártak: csaknem 2 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának eredményét. Kwon Oh Hyun, a Samsung ügyvezető alelnöke ennek ellenére bejelentette, hogy 2018 márciusával lemond, mivel a vállalat “példátlan válságban” van. Az eredmények korábbi beruházásoknak köszönhetők, ám a Samsungnak fel kell ismernie az új trendeket, a fejlődés új útjait kell megtalálnia, mégpedig új, fiatal vezetés alatt – mondotta.

Kép: samsung.com

Lee Jae Yongot, a nagyvállalat vezetőjét a dél-koreai államfő megvesztegetése miatt öt év börtönre ítélték. A vádlott börtönben van, ügyének fellebbviteli tárgyalása a héten kezdődött és februárig húzódhat. Sokat ártott a cég hírnevének, amikor tavaly sorra gyulladtak ki a Galaxy Note 7 típusú okostelefonjai. A legújabb csúcs-modell, a Note 8 iránt viszont igen nagy az érdeklődés, több az előrendelés, mint valaha.

A Fitch a héten A+-ról AA+-ra emelte a Samsung minősítését azzal, hogy a konszern idén rendkívüli mértékű nyereséget várhat és jók a kilátásai 2018-ra is.

A Samsung már átvette a világ legnagyobb chip-gyártójának helyét az Intel-től és vezeti a piacot az OLED-képernyők gyártásában, amelyeket az Apple is beépít készülékeibe. (Neue Zürcher Zeitung)

Startupokat keres a Samsung tőkealapja
A Samsung célja, hogy befektető legyen a holnap legnagyobb milliárd dolláros bizniszeiben, melyek innovatív, áttörést hozó technológiákat fejlesztenek, elsősorban a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság terén. 2016-ban annyira felpörgött a kockázati tőkebefektetés Európában, hogy arra 2007 óta nem volt példa.
hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo