hirdetés

Ezt az 5 tippet vidd magaddal 2023-ra, ha jobb vezető akarsz lenni

November 28-29-én a Stretch konferenciának helyszínt adó Uránia Filmszínház színpadán osztották meg többek között a Prezi, a Reddit vagy a Bitrise csúcsmenedzserei, hogy saját tapasztalataik szerint mi kell ahhoz, hogy valaki sikeresen vezethessen egy kisebb csapatot vagy éppen egy nemzetközi óriásvállalatot napjainkban. A kihívás nem egyszerű, hiszen a krízisekkel terhelt, gyorsan változó piaci viszonyok között szinte lehetetlen tuti receptet találni, a bizonytalanságok és akadályok pedig sokszor a feketeöves vezetőkön is kifognak. Mitől érzi egy munkavállaló megbecsültnek magát, és hogyan függ ez össze az üzleti növekedéssel? Miért érdemes energiát fektetni az exit interjúkba? Fontos-e tudni a kollégánk kutyájának nevét? Összeszedtük a legtanulságosabb útravalókat és személyes történeteket az idei Stretch nemzetközi előadógárdájától.

hirdetés

November végén gondolatébresztő előadások sorával, kapcsolatépítő programokkal és rengeteg gyakorlatba ültethető vezetői tippel tért vissza a Stretch konferencia. A nemzetközi menedzsment fórum célkitűzése az, hogy az előadó vállalatvezetők, csapattrénerek, szervezetfejlesztők, üzleti coach-ok és pszichológusok egyedi és személyes tapasztalatain, valamint példáin keresztül mutassa be, milyen sokrétű feladat napjainkban a sikeres menedzsment.

Az idén immáron kilencedik alkalommal megrendezett Stretch helyszínéül az Uránia Filmszínház impozáns kulisszái szolgáltak, de a prezentációkat, vállalati standokat az online érdeklődők is megtekinthették, sőt, néhány perces személyes találkozókon is részt vehettek más szakmabeliekkel. Idén mintegy 450 látogató csatlakozott a Stretch-közösséghez szerte Európából, valamint többek között Egyiptomból és az Egyesült Államokból.

Mitől lesz valaki jó főnök? (Fotó: Depositphotos)
Mitől lesz valaki jó főnök? (Fotó: Depositphotos)

„Mi egy olyan szempontra fókuszálunk a program összeállításakor minden évben, amelyről úgy gondoljuk, a mai világban már nélkülözhetetlen az üzleti sikerhez: az emberi tényezőre. Egy jó vezetőnek ismernie kell magát, a csapatát, tudnia kell, hogy lehet a kollégái teljesítményét számokban is kifejezhető növekedéssé formálni. Mindezt egy jó hangulatú, állandó párbeszédre, nyitottságra és tudásmegosztásra épülő közösségben tesszük, ahol nincs jó vagy rossz válasz – csak útravalók, melyeket mindenki hazavihet magával és ezekkel felvértezve indulhat másnap >csatába<” – mondja Varga Károly, a szervező CraftHub egyik alapítója és ügyvezetője.

Bombabiztos formula nincs, személyre szabható szupertrükkök viszont vannak

A kétnapos programban olyan előadók kaptak helyet, mint a nemzetközi csapatok sikeres és feszültségmentes működését segítő elismert tanácsadó, Amber Vanderburg; az empatikus vezetés szószólója, Katie Kenney (Bitrise); a vezetés és az emberi teljesítmény neves nemzetközi szakértője, Alan Watkins; az egyik legkeresettebb vállalati vezetési és management tanácsadó, Shawn Fair; motivációs és vezetés management előadó, Hélio Vogas; nyugalmazott amerikai haditengerészeti kapitány és építőmérnök, Jenn Donahue; valamint Joseph Pelrine agilis pszichológus, aki visszatérő szereplője a Stretch konferenciáknak. És hogy milyen elgondolkodtató tanácsokkal látták el a nagyágyúk a közönséget? Kiválogattunk néhány érdekességet!

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo