hirdetés

Dollármilliárdosok tanácsai induló vállalkozóknak

Az indulás a legnehezebb, legyél akár alkalmazott, akár vállalkozó. Tanácsokban persze nincs hiány, de vajon kire hallgassunk a javaslatok özönében? Íme, a világ leggazdagabb, legbefolyásosabb embereinek tanácsai, amelyeket a Forbes magazin gyűjtött csokorba.
hirdetés

Michael Bloomberg: Ne búslakodj sokáig!

„Az első munkahelyemről, ahol mindenki szeretett és dicsért, tizenöt év után rúgtak ki, egyik napról a másikra. Már másnap elindítottam a saját vállalkozásomat, ami milliárdossá tett. Nem szabad sokáig búslakodni!”

(A Bloomberg tulajdonosa, a világ 13. leggazdagabb embere, vagyona 27 milliárd dollár.)

(Még a kudarcokból is tanulhatunk!)

Jeff Bezos: Ajándékot kapni egyszerű, lehetőséget nehéz!

„Ha nyolcvanévesen a tükörbe nézel, és felidézed az életedet, nem az ajándékokat fogod bánni, amelyeket visszautasítottál, hanem a lehetőségeket, amelyeket elszalasztottál.”

(Az Amazon tulajdonosa, a világ 19. leggazdagabb embere, vagyona 25,2 milliárd dollár.)

Larry Page: Merj nagyot álmodni!

„Őrültségnek hangzik, de ha bombasztikus célokat tűzöl ki magad elé, akkor könnyebben érhetsz el sikert. Ugyanis kevés ember elég őrült ehhez, szóval nincs sok versenytársad.”

(A Google alapítója, a világ 40. leggazdagabb embere, vagyona 23 milliárd dollár.)

Michael Dell: Soha ne te legyél a legokosabb ember a szobában!

„Soha ne te legyél a legokosabb ember a szobában, ha mégis ebben a helyzetben találod magad, akkor hívj egy nálad okosabbat, vagy keress egy másik szobát.”

(A Dell alapítója, a világ 49. leggazdagabb embere, vagyona 15,3 milliárd dollár.)

Mentoring: a vezetés emberi oldala
A mentor szemléletű vezetés egy olyan szervezeti kultúra, üzenet átadása, melynek révén az alkalmazottak kiteljesedhetnek, érezve a szervezetben betöltött szerepük fontosságát, ugyanakkor értékeli a hatékonyságot és teljesítményt. Szakértőnk, Skonda Mária segít áttekinteni a lényeget.
Steve Ballmer: Ne szenvedélyes legyél, hanem makacs!

„Ha megnézed a legtöbb vállalatot, amely sikeres lett, akkor láthatod, hogy kemény időkön mentek keresztül. Elérsz egy kis sikert, majd falba ütközöl. Kipróbálsz egy új gondolatot, egy módszert, de nem működik. Ha szenvedélyes vagy, akkor kétségbeesel, ha makacs, akkor sosem adod fel. Végeredményben a siker csak azon múlik, hogy milyen keményen próbálkozol.”

(A Microsoft vezérigazgatója, a világ 51. leggazdagabb embere, vagyona 15,2 milliárd dollár.)

Szív is kell a sikeres cégépítéshez
Komoly összefüggés van a spirituális intelligencia és a sikeres vállalat között. Magyarországon még a legtöbben az ész vezérelte irányításban hisznek, tőlünk nyugatabbra viszont már kevésbé tabu, hogy a szívnek is szerepe van az üzleti sikerekben.
Steve Jobs: Élj úgy, mintha az utolsó napod lenne!

„Minden reggel, amikor a tükörbe nézek, felteszem magamnak a kérdést: Ha ma lenne az utolsó napom, mást tennék, mint amit ma amúgy is tennem kellene? Ha a válasz túl sokszor »nem«, akkor tudom, hogy valamin változtatnom kell.”

(Az Apple társalapítója, halálakor a világ 110. leggazdagabb embere, vagyona 8,3 milliárd dollár volt.)

Eli Broad: Kockázat nélkül nincs siker!

„Ha nem mersz kockázatot vállalni, sosem lesz meg az első milliód. 22 éves voltam, amikor otthagytam az állásomat, és építési vállalkozásba kezdtem. Semmit sem tudtam erről az iparágról, de vállaltam a kockázatot. Ha nem tettem volna, most nem lennék milliomos.”

(Befektetési bankár, a világ 191. leggazdagabb embere, vagyona 6,9 milliárd dollár.)

Oprah Winnfrey: Mindenkinek változtatnia kell időnként!

„Láttam egy srácot az utcán, akinek olyan hosszú szakálla volt, hogy szinte a földet verdeste. Az volt az érzésem, hogy elbújik mögötte. Amikor megborotválták, felkiáltott: nem is emlékeztem az arcomra! Mindenkinek szüksége van időnként arra, hogy változtasson az életén, hogy felmérhesse, milyen más lehetőségek várnak még rá.”

(Televíziós személyiség, a világ 503. leggazdagabb embere, vagyona 2,8 milliárd dollár.)

J. K. Rowling: A kudarc lehet a siker alapja!

„Amikor elbuksz, kudarcot vallasz, akkor minden lényegtelen dolog az életedben eltűnik, hiszen a legnagyobb félelmed vált valóra. Ettől kezdve tehát már nincs mitől félned, és rájössz, hogy csak az igazán fontos dolgokra kell koncentrálnod!”

(A Harry Potter könyvek írónője, vagyona megközelíti az egymilliárd dollárt.)

Öt tipp a vállalkozói képességek fejlesztéséhez
Bár vannak, akik látszólag vállalkozásra termettek, valójában a szükséges tulajdonságok elsajátíthatóak és fejleszthetőek. Adunk pár tanácsot, mire figyeljen az, aki épp most készül belevágni az első saját vállalkozásába.
hirdetés

Véleményvezér

Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo