hirdetés

Céges költségek: így spórolnak milliókat a vállalatok

Nem az a kérdés, tud-e egy vállalat költséget megtakarítani, hanem hogy 10 százalékot vagy akár 50 százalékot. Merőben új szemléletre van szükség a folyamatosan és gyorsan változó gazdasági helyzetben, az új szemlélethez pedig új képességeket kell társítani. A döntéshozatali idő lecsökkentése, a magasabb kockázatvállalás és a reziliencia egyre nagyobb szerepet kapnak a vállalatok életében, a folyamat- és költségoptimalizálás pedig állandósul.

hirdetés

A világ jelenlegi dinamikája, a geopolitikai változások és a növekvő pénzügyi instabilitás egyre több céget ébreszt rá a racionalizálás fontosságára, legyen szó szervezeti-, munkaköri- vagy akár költségracionalizálásról.

Ezekkel Vass Anikó, az Expense Reduction Analysts tanácsadócég partnere szerint sokkal könnyebben lehet megtartani a versenyképességet, még bizonytalan időszakokban is.

„A cégek mostanra elkészültek pénzügyi tervük bevételi oldalával, a proaktív gondolkodásúak már kezdik költségstruktúra cizellálását is. Ugyanis a terv le kell, hogy fedje bevételi oldalról a megemelkedett költségeket, viszont az azokhoz igazított áremelést közel sem biztos, hogy a piacon teljes egészében érvényesíteni tudják. Itt lehet szerepe a költségoptimalizálásnak, hogy betöltse a rendszerben keletkezett rést. Az előttünk álló télre ajánljuk mindenkinek az idei év kipihenésén túl a céges jövőkép pontosítását, a vezetői stratégia átgondoltabb kommunikációját, a vállalati portfólió átnézését és diverzifikációját, adott esetben divesztícióját, és nem utolsó sorban a beszállítói szerződések újratárgyalását.” 

A szakértő hozzátette, hogy „előbb-utóbb mindenki megpróbálja csökkenteni a költségeit, de nem feltétlenül hatékonyan. Pedig nem kell beletörődni a többszörös energiaárakba sem. Minden beszállítói szerződés újratárgyalható. Annak, aki még nem kezdte el, eljött az idő!” 
 

hirdetés

Véleményvezér

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

Már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is azt javasolja, hogy szűnjön meg az árstop.
Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo