hirdetés

Évente egy hetet malmozunk a gépek hibája miatt

Az EMEA régió vállalatainál az IT és a nyomtatási technológia kezelésében és használatában számos hiányosság fedezhető fel. Az eredmények alapján munkavállalónként évente több mint egy munkahét kiesik az IT rendszerek és hardverek meghibásodása miatt, amely évente 497 millió eurós költséget jelent a magyarországi munkáltatóknak. Ennek közel fele a nyomtató problémákhoz köthető költség, összesen 231 millió euró - derül ki az Epson megbízásából készült kutatásból. 
hirdetés

Amíg a válaszadók visszajelzése szerint a nyomtató állásidejéből eredő problémák felelősek a napi átlag 8 perces munkaidő kiesésért, a nyomtatók szerepe továbbra is létfontosságú mind az irodai hatékonyság, mind az irodai teljesítmény szempontjából; a megkérdezettek úgy gondolják, a teljesítmény átlagosan 22%-kal csökkenne, ha nem lennének nyomtatók.  Hasonlóképpen, a megkérdezettek 88%-a szerint a nyomtatás a munkája során fontos szerepet játszik. A vállalatok számára tehát hasznos volna a nyomtatóflották felülvizsgálata, hiszen a kutatás felveti, hogy sokuk nem a legjobb nyomtatási technológiával vagy gyakorlattal rendelkezik. Az EMEA régióbeli vállalati nyomtatóflották több mint fele még mindig lézernyomtató, Magyarországon ez az arány még magasabb, 74%. Ennek köszönhetően ezek a vállalatok jelentős mértékű, az üzleti tintasugaras technológia által biztosított karbantartási, teljesítménybeli és pénzügyi előnytől esnek el.

Kép:Pixabay

Felelőtlenül és sokat nyomtatnak a hazai cégek
Egy tipikus magyar vállalkozásnál alig tartják számon, hogy melyik munkatárs mit és mennyit nyomtat, az elhasznált papírok mennyiségét pedig nem is lapszámban, hanem doboznyi kiszerelésben mérik, miközben előfordul, hogy az elrontott, de bizalmas szerződések hátoldalát már gyerekek használják rajzolásra.
Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője úgy fogalmazott: „A tintasugaras technológia nyújtotta megtakarítás és környezeti előnyök tudatában nem csoda, ha az üzleti tintasugaras nyomtatók komoly veszélyt jelentenek a lézernyomtatókra nézve. Azonban számtalan vállalat továbbra sem él ezekkel a lehetőségekkel, valószínűleg a régi eszközparknak köszönhetően, vagy azért, mert a tintasugaras nyomtatás előnyei számukra kevésbé ismertek.” A kutatás rámutat, hogy a vállalatok alig több mint fele vezet be új IT megoldást a stratégiai döntés részeként, a kereskedelmi vezető szerint ez azt feltételezi, hogy 44% nincs tisztában a megfelelő technológia a cégek teljesítményére és működésére gyakorolt hatásával. Például, a japán gyártó RIPS (cserélhető tintacsomag-rendszerű) üzleti nyomtatóinak esetében a karbantartási problémák száma akár 100%-kal csökkenhet a lézeres készülékekhez képest.

A karbantartási- és az állásidőn túl további munkaidő vész el azzal, hogy a munkavállalóknak átlagosan 9,4 méteres távolságot kell megtenniük a hozzájuk legközelebb eső nyomtatóig a nyomtatók elosztása miatt. Ez azt mutatja, hogy számos vállalat a mai napig a hagyományos központosított nyomtatóflotta modellt alkalmazza. A távolság ez esetben megsokszorozódik, hiszen a megkérdezettek naponta átlagosan 16 alkalommal nyomtatnak, azonban a probléma a decentralizált nyomtatási modell segítségével könnyen orvosolható.

„A központosított nyomtatási modell nem minden vállalat számára ideális és egyértelmű korlátai vannak” – teszi hozzá Fábián Miklós. „A modern munkahelyek és a kisebb munkacsoportok sokkal inkább azt a rugalmasságot igénylik, amelyet a decentralizált nyomtatási modell nyújt, hiszen ez csökkenti a munkahelyi frusztrációt, valamint a munkaterület elhagyásával járó, a nyomatok összeszedésével összefüggésben álló időkiesést. Ezek a tényezők befolyásolják a munkavállaló motivációját és teljesítményét, és végső soron a vállalat hatékonyságát, azaz a nyomtatótípus vagy a flottastruktúra apró változtatásai lényegi különbségként jelentkeznek majd.”

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo