Évente egy hetet malmozunk a gépek hibája miatt

Az EMEA régió vállalatainál az IT és a nyomtatási technológia kezelésében és használatában számos hiányosság fedezhető fel. Az eredmények alapján munkavállalónként évente több mint egy munkahét kiesik az IT rendszerek és hardverek meghibásodása miatt, amely évente 497 millió eurós költséget jelent a magyarországi munkáltatóknak. Ennek közel fele a nyomtató problémákhoz köthető költség, összesen 231 millió euró - derül ki az Epson megbízásából készült kutatásból. 

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Amíg a válaszadók visszajelzése szerint a nyomtató állásidejéből eredő problémák felelősek a napi átlag 8 perces munkaidő kiesésért, a nyomtatók szerepe továbbra is létfontosságú mind az irodai hatékonyság, mind az irodai teljesítmény szempontjából; a megkérdezettek úgy gondolják, a teljesítmény átlagosan 22%-kal csökkenne, ha nem lennének nyomtatók.  Hasonlóképpen, a megkérdezettek 88%-a szerint a nyomtatás a munkája során fontos szerepet játszik. A vállalatok számára tehát hasznos volna a nyomtatóflották felülvizsgálata, hiszen a kutatás felveti, hogy sokuk nem a legjobb nyomtatási technológiával vagy gyakorlattal rendelkezik. Az EMEA régióbeli vállalati nyomtatóflották több mint fele még mindig lézernyomtató, Magyarországon ez az arány még magasabb, 74%. Ennek köszönhetően ezek a vállalatok jelentős mértékű, az üzleti tintasugaras technológia által biztosított karbantartási, teljesítménybeli és pénzügyi előnytől esnek el.

Kép:Pixabay

Felelőtlenül és sokat nyomtatnak a hazai cégek
Egy tipikus magyar vállalkozásnál alig tartják számon, hogy melyik munkatárs mit és mennyit nyomtat, az elhasznált papírok mennyiségét pedig nem is lapszámban, hanem doboznyi kiszerelésben mérik, miközben előfordul, hogy az elrontott, de bizalmas szerződések hátoldalát már gyerekek használják rajzolásra.
Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője úgy fogalmazott: „A tintasugaras technológia nyújtotta megtakarítás és környezeti előnyök tudatában nem csoda, ha az üzleti tintasugaras nyomtatók komoly veszélyt jelentenek a lézernyomtatókra nézve. Azonban számtalan vállalat továbbra sem él ezekkel a lehetőségekkel, valószínűleg a régi eszközparknak köszönhetően, vagy azért, mert a tintasugaras nyomtatás előnyei számukra kevésbé ismertek.” A kutatás rámutat, hogy a vállalatok alig több mint fele vezet be új IT megoldást a stratégiai döntés részeként, a kereskedelmi vezető szerint ez azt feltételezi, hogy 44% nincs tisztában a megfelelő technológia a cégek teljesítményére és működésére gyakorolt hatásával. Például, a japán gyártó RIPS (cserélhető tintacsomag-rendszerű) üzleti nyomtatóinak esetében a karbantartási problémák száma akár 100%-kal csökkenhet a lézeres készülékekhez képest.

A karbantartási- és az állásidőn túl további munkaidő vész el azzal, hogy a munkavállalóknak átlagosan 9,4 méteres távolságot kell megtenniük a hozzájuk legközelebb eső nyomtatóig a nyomtatók elosztása miatt. Ez azt mutatja, hogy számos vállalat a mai napig a hagyományos központosított nyomtatóflotta modellt alkalmazza. A távolság ez esetben megsokszorozódik, hiszen a megkérdezettek naponta átlagosan 16 alkalommal nyomtatnak, azonban a probléma a decentralizált nyomtatási modell segítségével könnyen orvosolható.

„A központosított nyomtatási modell nem minden vállalat számára ideális és egyértelmű korlátai vannak” – teszi hozzá Fábián Miklós. „A modern munkahelyek és a kisebb munkacsoportok sokkal inkább azt a rugalmasságot igénylik, amelyet a decentralizált nyomtatási modell nyújt, hiszen ez csökkenti a munkahelyi frusztrációt, valamint a munkaterület elhagyásával járó, a nyomatok összeszedésével összefüggésben álló időkiesést. Ezek a tényezők befolyásolják a munkavállaló motivációját és teljesítményét, és végső soron a vállalat hatékonyságát, azaz a nyomtatótípus vagy a flottastruktúra apró változtatásai lényegi különbségként jelentkeznek majd.”

Véleményvezér

18 millió forintba kerülő önkéntes munkát talált Hadházy Ákos

18 millió forintba kerülő önkéntes munkát talált Hadházy Ákos 

Önkéntes munka, aminek kapcsán azért a tűzhöz közeliek el tudnak hozni majd 20 millió forintot.
Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk 

2024 első negyedéve siralmas a magyarországi kockázati befektetések területén.
52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb

52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb 

Gyönyörű smukkokal domborítanak a szép hölgyek.
Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo