Agymosás Facebook hirdetéssel?

Hogyan ültess el egy gondolatot egy ismerősöd fejében? És nem egy multicégről van szó, hanem a házastársakról, barátokról, vagy ismerősökről. Hol van a határ egy kreatív Facebook-hirdetés és illegális befolyásolás között?

Képzeld el, hogy a pároddal folyamatosan vitáztok egy témán. Például vegyetek-e kutyát a gyereknek? Jó-e ha elkezd valamelyikőtök motorozni? Szabad-e húst enni?

Mire szeretnéd rávenni a párod?
Ilyenkor az ember elolvas egy csomó cikket, amikből ráadásul egyre több jön szembe a neten (pl. Facebookon). De mi lenne, ha valamelyikőtök el tudná érni, hogy az ő céljait támogató cikkekből többet lásson a párja?

Ha például Te szeretnéd meggyőzni a párod, hogy szokjatok le a húsevésről, és el tudnád érni, hogy Ő egyre több olyan cikkel találkozzon, amik arról szólnak, mennyire jó ha leszokik valaki a húsevésről?

Nos, erre kínál megoldást a Spinner. Egy olyan cég, amelyik 11 különböző témakörbe összegyűjtött tartalmak célbajuttatását adja szolgáltatásként. Vagyis ha például valaki szeretné leszoktatni a párját a húsevésről, előfizet a Spinner szolgáltatására, kiválasztja a „Stop eating meat!” csomagot 29 dollárért, és megadja a párját, mint célszemélyt.

Kép: Guardian

Meg tudod rendelni, milyen témakörbe tartozó cikkekkel találkozzon gyakran a “célszemély”.

A párod, (a célszemély) a következő 3 hónapban 180 valódi, témába vágó cikkel fog találkozni. Nem kell, hogy elolvassa őket, hiszen akár a címsorok és az összefoglalók is döntően befolyásolhatják az embereket.

Nagyon érdekes a koncepció, ráadásul technikailag sem olyan bonyolult – elemezte a hírt Lévai Richárd Facebook-marketing szakértő blogján.

Mindössze azt kell elérni, hogy a célszemély rákattintson egy linkre a folyamat kezdetén. Ekkor ő rákerül egy megadott remarketing listára, és onnantól nem lesz megállás, különböző cikkeket fog látni különböző forrásból. Ráadásul a remarketing listára jogszerűen is rá tud kerülni a célszemély, nem kell, hogy egyedi, személyreszóló remarketing lista legyen, hiszen több száz, vagy több ezer ember is érdeklődhet a szolgáltatás iránt, így a szabályoknak is megfelel első látásra. Más kérdés, hogy a cég jelentést is ígér az együttműködés végén a megbízónak, hogy az általa választott célszemély mennyi tartalmat látott. Azt nem tudni, ezt hogy lehet szabályosan megoldani.

Tulajdonképpen mindenki ki tud építeni egy „mini Cambridge Analytica” megoldást a szeretteire célozva.

A témában érdeklődik? Gyakorlatban alkalmazható tudást keres?
Lévai Richárd 4 konkrét kampányon keresztül mutatja meg, hogy hogyan lehet a Facebookon hatékonyan hirdetni kkv-ként. A Facebook Marketing minikurzus az első 500 beiratkozónak ingyenesen elérhető! Ha még több tudásra vágyik, a Piac & Profit Online Akadémián megtalálja Magyarország legnagyobb, kkv-k számára készült online képzési portfólióját. Miért választják a cégvezetők online képzéseinket? Mert elismert szakemberek hot topic képzéseit érik el, nincs utazás, terembérlés vagy elmaradt óra, és igény szerint, bárhol bármikor tanulhatnak. Megnézem az elérhető képzéseket.

Véleményvezér

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.
Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen

Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen 

Nyunyóka feltalálója megalázó vereséget szenvedett. Nem rágalmazás azt mondani róla, hogy visszaélt hivatali hatalmával.
Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo