Afrikában is megjelenne szoftverével a Kürt Zrt.

A sikeres üzbegisztáni projektet követően Afrikában folytathatja nemzetközi terjeszkedését a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. saját fejlesztésű SeCube GRC információbiztonsági megoldásával. A társaság lehetőséget kapott arra is, hogy az ENSZ beszerzéseibe is bekapcsolódjon.

Komoly sikereket ért el a KÜRT Zrt. információbiztonsági terméke, a SeCube GRC üzbegisztáni bevezetésével, egy helyi IT viszonteladó céggel, illetve egy ottani egyetemmel is megállapodtak. Az együttműködés keretében az üzbég vállalkozás értékesíti majd a SeCube szoftvercsomagot Üzbegisztánban - áll a vállalat közleményében.

A KÜRT Zrt. saját informatikai infrastruktúráján egy dedikált felhőt hozott létre az üzbég projekt támogatására, amelyen a SeCube GRC szoftver fut, így az ottani partnerek mélyebben is megismerkedhettek az alkalmazással. A viszonteladó partner mellett a helyi Namangan Institute of Engineering and Technology egyetemmel is megállapodtak, amely oktatási célokra használja majd a magyar társaság megoldását. A KÜRT fejlesztését egyébként itthon is használják a felsőoktatásban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kiberbiztonsági mesterképzésén a cég szakértői ennek segítségével tanítanak kockázatelemzést. Az üzbegisztáni terjeszkedéshez támogatást is kapott a KÜRT a Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-Fejlesztési Programja keretében.

A SeCube GRC védelmi szoftver egységes keretrendszerben biztosítja az irányítás-, kockázat-, működésfolytonosság- és megfelelés-menedzsment feladatok ellátását vállalati szinten. Lehetővé teszi, hogy egy cég minden információbiztonsággal kapcsolatos folyamata egy helyen legyen hozzáférhető és átlátható, egyetlen biztonság-irányítási rendszerben.

Tóthmajor Máté, a KÜRT Zrt. termékfejlesztési vezetője

A KÜRT az üzbég projekt sikere után újabb nemzetközi megjelenésen dolgozik, a közelmúltban kenyai üzletemberek tettek látogatást a cégnél és már szervezik a további kapcsolatfelvételt és egyeztetéseket, mivel úgy tűnik, van érdeklődés a vállalat szoftvere iránt az afrikai országban is. Emellett a magyar társaság meghívást kapott az ENSZ beszerzési rendszerébe, ami lehetővé teszi számukra, hogy folyamatosan monitorozzák a szervezet beszerzéseit és amennyiben számukra relevánsat találnak, azon induljanak. Az egyeztetések során a legnagyobb érdeklődés a Sérülékenységvizsgálati, Adatmentési és Forensic (digitális nyomozás) szolgáltatások, valamint a SeCube GRC szoftver iránt mutatkozott.

„Azt tapasztaljuk, hogy az információbiztonság és az ezzel kapcsolatos eljárásrendek, szabályok kezelése és folyamatos naprakészen tartása egyre fontosabb a világon mindenhol, ami megteremti a keresletet a SeCube GRC szoftverünk nemzetközi terjesztéséhez. Mivel úgy látjuk, hogy az eredményes értékesítés egyik kulcsa a helyismeret, arra törekszünk, hogy minden piacon helyi partnerrel együttműködve jelenjünk meg, aki a mi viszonteladónkként lép fel. Úgy gondolom, hogy a szaktudásunk, több évtizedes tapasztalatunk, nemzetközi ismertségünk az adatmentés területén jó alapot kínál a hangsúlyosabb külpiaci megjelenéshez. A kenyai delegáció tagjai például a kompetencia, illetve a nyugati cégekhez képest meglévő árelőnyünk miatt is döntöttek úgy, hogy megismerkednek velünk. A SeCube GRC termékünkhöz minden dokumentáció és terméktámogatási erőforrás rendelkezésre áll már angolul is, így nyelvi akadálya sincs annak, hogy szélesebb körben is elterjedjen” – mondta el Tóthmajor Máté, a KÜRT Zrt. termékfejlesztési vezetője.

Véleményvezér

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo