Adómentes lehet a focibérlet

Egy javaslat szerint a munkáltató korlátlanul és adómentesen adhatna sportrendezvényekre belépőt a munkatársainak. Azonban csak a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényekre szóló belépő, bérlet lenne támogatható.

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ingyen nézhetjük a meccseket - Kép: Pixabay

„Már 2013-ban is biztosíthatott a munkáltató évente 50.000 Ft értékben adómentesen sporteseményre illetve kulturális szolgáltatásra szóló belépőt, bérletet a munkatársainak” – emlékeztet az idei szabályokra Fata László a cafeteriatrend.hu szakértője. Ugyanakkor jövőre várhatóan már nem lesz vonzó a társasági adóból levonható sporttámogatás, mivel ott komoly változás lép életbe.

Ha azonban a kormány által a zárószavazás előtt az adótörvényekhez benyújtott friss módosító javaslat elfogadásra kerül, akkor korlátlanul juttathat a munkáltató is sportrendezvényekre szóló belépőt.

Az új módosítás pontosítaná a támogatott sporteseményeket is. Eszerint a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényekre szóló belépőjegy, bérlet lenne adómentesen juttatható.

Emellett továbbra is megmaradna a kulturális szolgáltatásra szóló belépő, bérlet juttatásának lehetősége is. Ezt a 2013-ban megszokott 50.000 Ft/év értékhatárig nyújthatná jövőre adómentesen a munkáltató a dolgozóinak, de ebbe a keretbe már nem kellene beleszámolni a sportbelépők értékét.

Így változik jövőre a cafeteria!
Bár nem ígér alapvető változásokat a béren kívüli juttatások terén a Parlament elé terjesztett adótörvény javaslat, mégis érdemes néhány kedvezményre és szigorításra odafigyelnünk. Fata László cafeteriaszakértő hívja fel a figyelmet a legfontosabb változásokra!

Véleményvezér

Egyre fegyelmezetlenebb költségvetés

Egyre fegyelmezetlenebb költségvetés 

Hol van már 2019, amikor az év végén is még nulla körül forgott az államháztartás egyenlege.
Tele vannak a raktárak tisztán elektromos autókkal

Tele vannak a raktárak tisztán elektromos autókkal 

Meglepetésre nem fogynak olyan mértékben a tisztán elektromos autók az Egyesült Állmokban, ahogy várták. Klasszikus túltermelési válság jelei érzékelhetőek.
Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe

Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe 

Súlyos következményei lehetnek, ha komolyabb kétségek merülnek fel a magyar statisztikai adatok megbízhatóságával kapcsolatban.
Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények

Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények 

Egy olyan ország tanulói nyertek Európában, ahol még néhány évtizeddel ezelőtt a sötét kommunizmus tombolt. 
Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok

Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok 

Az egykor gyarmati sorban szenvedő oly elmaradott ázsiai országok igazán szépen felzárkóztak Európához a személyes vagyonokat tekintve.
Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott

Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott 

Leesett az első nagyobb decemberi hómennyiség. Nagyon vigyázzanak magukra, el ne csússzanak és el ne törjék a lábukat, mert nem biztos, hogy a mentő időben odaér. Elképesztő történet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo