Adatbázis készül innovatív beszállítóknak

Hazai Ipar 4.0-s adatbázist készít az IVSZ. A szövetség az automatizálásban, digitalizációban érdekelt beszállítói kört gyűjtené egy csokorba, hogy könnyebben találhasson egymásra ügyfél és szállító – írja a Bitport. 

Magyarország első Ipar 4.0-s beszállítói adatbázisát készül összeállítani az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). Az iparági szervezet direkt levélben is megkeresi a potenciális cégeket, de azok maguk is jelentkezhetnek egy kérdőív kitöltésével.

Kép: Pixabay

A felhívás szerint

ahhoz, hogy az Ipar 4.0 megoldások itthon is minél gyorsabban elterjedhessenek, kiemelt fontossággal bír, hogy a potenciális vevők ismerjék azokat a megoldásszállítókat, akik hozzájárulhatnak digitalizációs fejlesztéseik megvalósításához.
Ennek érdekében készül a hazai piacon egyedülálló IKT kataszteri adatbázis.

Az adatbázis létrehozásával a vevői és szállítói oldalt igyekeznek egy platformra terelni, melynek első lépése egy kérdőív elkészítése volt annak meghatározásához, hogy az itthon fellelhető potenciális beszállítói kör milyen szintű Ipar 4.0 felkészültséggel, szaktudással, és referenciákkal rendelkezik. A kérdőíveket az IVSZ eljuttatja a programban valószínűsíthetően érdekelt vállalkozásoknak, de a cégek mindezt önállóan is megtehetik ezen a linken.

Nem jó taktika lemaradni a digitális evolúcióban
GDP bővülésben előzzük Európát, de ha a digitális evolúcióban lemaradunk, a gazdasági bővülés is visszaeshet. A vállalatoknak, de az állami szférának is nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie a digitális átállásra.
Az adatbázis felállítása szervesen illeszkedik abba a nagyobb lélegzetvételű munkába, amelyet még 2017-ben nyert el az IVSZ. Az Ipar 4.0 Mintagyár projekten az iparági szövetség az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.-vel (IFKA) karöltve dolgozik azon, hogy a kiírásnak megfelelően Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakításával segítse a termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítését. A projekt keretében a résztvevők olyan gyárakat látogathatnak, amelyek már sikeresen alkalmaznak Ipar 4.0 megoldásokat, felkészítő képzéseken vehetnek részt, valamint fejlesztési tervekhez juthatnak.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo