A sógoroknál sincs wurstból a kerítés

Ausztria gazdaságilag legerősebb tartományainak egyikében lakik. Három, síparadicsomban található, lejtőre néző hotel tulajdonosa. Ha azonban tehetné, Hans Höllwart mégis Németországba költözne át. Az ok pedig: egy Ausztriában tervezett adóreform, amely a vendéglátók életét is megnehezítheti.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kép: Pixabay

„A hangulat az osztrák vendéglátósok között igen borús. Ha tehetnénk, mindannyian átköltöztetnénk vendéglátó helyeinket Németországba” – fejtette ki véleményét Hans Höllwart a tervezett adómódosítások kapcsán.  Höllwart a St. Johann környéki hotelekben tevékenykedik. Fiatal korában is itt szerzett tapasztalatot a vendéglátás terén. Ma már három hotellel rendelkezik, és családi vállalkozásába fia és két lánya is besegít – írta a kftkreator.hu.

Azonban a tervezett adómódosítások többek között az ő vállalkozásának életét is megnehezíthetik. Az osztrák döntéshozók valamikor július végére tervezik az adóreformok megszavazását. A törvény várhatóan 2016. január 1-jén lép életbe, és azt helyezi kilátásba, hogy az alacsony keresetűek adóterheit csökkenti. Azonban az osztrák vendéglátók amiatt vannak felháborodva, hogy a törvénytervezet a vendégéjszakákat szeretné jobban megadóztatni: az eddigi 10 százalékról az adó mértéke 13 százalékra emelkedhet. „Németországban ezzel szemben a kormányzat 19 százalékról 7 százalékra csökkentette ezt az adót” – fejti ki Hans Höllwart.

A döntés olyannyira kedvezőtlenül érintheti az osztrák vendéglátókat, hogy már ez év márciusában utcára vonultak a törvénytervezet ellen. Véleményük szerint az adó megemelése a vendégéjszakák árának emelkedését vonja maga után, ezáltal valószínűleg kevesebb vendég fog érkezni az ausztriai szállodákba.

„A környék vállalkozóival együtt nagyon sok pénzt fektettünk az infrastruktúrába, többek között új wellnessközpontot és síoktató központot építettünk.  A projektek az új sífelvonóval együtt  összességében 26 millió euróba kerültek” – fejtette ki Hans Höllwart.

Hans Höllwart szerint igen nagy segítséget jelentenek számukra a magyar vendégmunkások, hisz hoteleik számára már alig lehet osztrák személyzetet találni. „A hotel akkor tud igazán nyereséges lenni, ha a személyzeti költségek nem haladják meg az összkiadás 30 százalékát. A magyar vendégmunkások nélkül már rég bezárhattunk volna.”

Cégalapítás Ausztriában: ezek a feltételek
Cégalapítás Ausztriában több jogi formában is lehetséges, az alapítás költségei elsősorban a választott jogi formától függenek. Minél komplexebb jogi formát választ az ember, annál magasabb költségekre kell számítania az alapításkor. Amíg az egyéni vállalkozás megkezdése alig okoz költségeket, egy GmbH alapítása jelentős kiadásokkal jár, hangzott el a Piac&Profit Piacbővítés Ausztriában konferenciáján.

Véleményvezér

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.
Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest

Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest 

Ez a vásárlás nem vonul be a magyar államosítások aranykönyvébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo