hirdetés

A Porsche kilőtt, a többiek gyengélkednek

A Porsche eladási csúcsot döntött, míg a Volkswagen-konszernnél máshol nem olyan jól mennek a dolgok: a törzscég,a VW stagnál, az Audi pedig gyengélkedik.
hirdetés

A Porsche az elmúlt évben világszerte összesen 256.000 autóját értékesítette, ami rekordot jelent. A márka 2017-hez képest 4 százalékkal növelte eladásait, elsősorban a kínai forgalom miatt, miközben a sportkocsijainak németországi értékesítése 3 százalékkal, Európában összességében 4 százalékkal esett vissza. A kínaiak több, mint 80.000 Porschét vásároltak tavaly és az amerikai eladások is nőttek.

Kép: Audi Hungária

A német autógyárak szempontjából általában kiemelten fontos kínai piacon a Volkswagenek 2018-ban gyengébben szerepeltek – 20 év után először estek vissza az eladások, többek között az amerikai-kínai vámháború miatt. A VW különböző típusaiból egyébként 6.24 milliót adtak el tavaly a vlágban, az előző évinél 0.2 százalékkal többet.

Ezzel szemben a konszern prémium-márkája, az Audi előző évi eladásai – 1.81 millió kocsi – 3.5 százalékos visszaest jelentettek 2017-hez képest. Ugyanakkor Kínában csaknem 11 azázalékkal több Audit adták el, Európában viszont csaknem 14 százalékkal kevesebbet.

Kiderül mit lép a Volkswagen több százezer pereskedő ellen
Több, mint 300.000 német autós csatlakozott már a próbaperhez a Volkswagen ellen: kártérítést igényelnek azért, hogy manipulált kipufogó rendszerű dízelmotoros kocsikat adtak el nekik.
Politikai és gazdasági bizonytalanságok mellett ebben szerepet játszik az átállás a szigorúbb környezetvédelmi normákra az autók káros-anyag kibocsátásánál, illetve az, hogy új, reálisabb módon lell mérni a fogyasztást. A fentiekre tekintettel a Porsche teljesen felhagyott dízelmotorok alkalmazásával kocsijaiban.

(Forrás: Der Spiegel)

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo