Kiderül mit lép a Volkswagen több százezer pereskedő ellen

2019. január 04. péntek - 10:04 / piacesprofit.hu
  •    

Több, mint 300.000 német autós csatlakozott már a próbaperhez a Volkswagen ellen: kártérítést igényelnek azért, hogy manipulált kipufogó rendszerű dízelmotoros kocsikat adtak el nekik.

December 31-én járt le a határidő, ameddig be lehetett jelenteni ezeket az igényeket. A kollektív keresethez még az év utolsó napjaiban is sokan csatlakoztak, így több, mint 300.000 aláírás került a beadvány alá.vw-

Mint ismeretes, a VW konszern több típusánál olyan szoftvert alkalmaztak, amely nagyobb motorteljesítménynél kikapcsolta a káros anyag szűrését, így ezek az autók a megengedett szennyezőanyag többszörösét bocsátják ki.

Gigabírságok várnak az autógyártókra
Az EU 2021-re szigorú határértékeket vezetett be az autók károsanyag-kibocsátására. Sok gyártót óriási bírságok fenyegetnek, mert nem fogják tudni tartani a megszabott értékeket.

A VW ugyan módosított szoftverrel látja el a kocsikat, ám a tulajdonosok megtévesztés, illetve autójuk csökkent értéke miatt kártérítésre is igényt tartanak. Ezt a VW eddig elutasította. Az igények benyújtását támogatják a tartományi fogyasztóvédelmi központok, valamint az óriási tagsággal rendelkező német autósklub, az ADAC is.

(Forrás: Der Spiegel)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor