A netes hirdetőkre ácsingóznak a tévék

Számos új hirdető jelent meg tavaly az interneten, akit a televíziós piacnak is be kell csatornáznia. Az év eleji felmérések szerint tavaly már többet költöttek a hirdetők online, mint televíziós reklámra. A tévénézésre fordított napi négy óra azonban még mindig duplája az online médiafogyasztásra szánt időnek.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép: Pixabay

„A televízió nagy előnye, hogy ezzel a médiummal lehet a leggyorsabban és a legnagyobb költséghatékonysággal elérni a közönséget, és ez a következő években sem fog változni” - mondta Lukács Csaba, a több tucat televízió, köztük a közszolgálati adók reklámidejét értékesítő Atmedia Kft. ügyvezető igazgatója a Médiapiac 2016 című konferencián. Vörös Csilla, a Nielsen Közönségmérés Kft. ügyvezetője igazgatója a férfiak és a nők televíziózási szokásai közötti különbségről elmondta: míg a nők mintegy kétharmada, addig a férfiaknak csak valamivel több, mint fele tévézik egyedül, ráadásul a két nem képviselői más-más időpillanatban ülnek a képernyő elé.

A nők délután és főműsoridőben tévéznek, míg a férfiak jellemzően később, este; a tévéadók naponta 3,5 millió nőt és 2,8 millió férfit érnek el, előbbiek 97, utóbbiak 79 reklámot látnak egy átlagos napon.

Mindig a tartalom lesz a király
Magyarországon kiemelkedően népszerű a hagyományos tévé, annak ellenére, hogy nálunk is gyorsan fejlődik a média kínálata, és a fogyasztók minden eddiginél több lehetőség közül választhatnak videót saját szórakoztatásukra – és egyre inkább elvárják, hogy az igényeikhez igazítsák a tartalmat.
Dudás Gergely, az RTL-csoport reklámidejét is értékesítő R-time Sales & Marketing Kft. kereskedelmi és ügyvezető igazgatója annak a véleményének adott hangot, hogy a tévés reklámbevételek tavalyi növekedése ingatag lábakon állt, hiszen a bővülés csupán a GDP-emelkedés három százalék körüli ütemét hozta csak a piac.

Megjegyezte: a növekedés motorja a nagy csatornáknál jóval nagyobb mértékben, mintegy 30 százalékkal növekvő kábeles értékesítés volt, hozzátéve, az RTL-től eltérően több médiacsoport - így az MTVA és a TV2 - is átállt a hatperces reklámblokkokra; ezekkel ugyan több reklámidő értékesíthető, ám a hosszabb egységekben sugárzott hirdetéseket később kevésbé tudják visszaidézni a nézők.

A nézői érdeklődés változásáról rendezett kerekasztal-beszélgetésen Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese kijelentette: ugyanazok a műsortípusok népszerűek, mint tíz éve, legfeljebb más megjelenéssel.

Videóstratégia az ötlettől a publikálásig
Egyre-másra olvassuk ebben a magazinban, hogy a videós tartalommarketing milyen nagyszerű eszköz. Ha már elég lelkes az ötlettől, ez a cikk segíteni fog stratégia mentén, jól átgondolva, kidolgozva, tervszerűen és hatékonyan publikálni az első videókat, és a tartalommarketinget egy következő szintre emelni. Arra a szintre, amelyre a konkurenseink (remélhetőleg) még nem emelkedtek fel.

Véleményvezér

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo