A konfliktuskezelés hallgatással kezdődik

A legtöbb ember nem szereti a konfliktusokat, viszont azok elkerülése még nagyobb nehézséget okoz. Mind a munkahelyi, mind a személyes problémák és nézeteltérések megfelelő kommunikációval kezelhetőek, de egyáltalán nem mindegy, hogyan! Íme, 4 tipp Debra Bentontól, az Entrepreneuer.com szerzőjétől.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

1. A nagy konfliktusok sok kicsiből állnak össze! Olyan ez, mint egy nagy hálózat: kívülről hatalmasnak és bonyolultnak mutatja magát, miközben belülről apró, figyelmen kívül hagyott problémákból épül fel.

2 Érzelemvezérelt döntések helyett törekedj racionális megoldásra! Egy konfliktushelyzetben az érzelmek felszínre engedése csak olajt jelent a tűzre. Ahhoz, hogy a közös cél érdekében helyesen dönts, tiszta fejjel, érzelmi befolyás nélkül kell gondolkodnod.

Kép: Pixabay

3 Légy nagylelkű! A konfliktuskezelés első periódusaiban talán a legfontosabb az, hogy jó hallgatóság légy. Bárki vagy bármi is okozta a nehézségeket, először meg kell értened az érintettek személyes álláspontját. Ítélkezés és hibáztatás helyett maradj higgadt és megértő!

4. Légy őszinte! Az emberek akkor fogják igazán megérteni, hogy mi is volt a probléma forrása, ha teljes képet kapnak a kialakult helyzetről. Erre megéri több időt szánni!

Igazi főnök az lehet, aki kiérdemli és nem az, aki eljátsza

Cégvezetőként, munkáltatóként sokat tehetünk azért, hogy a konfliktust még csírájában feloldhassuk, hiszen sok feszültség a munkahelyi stressznek tudható be, amit vezetőként megpróbálhatunk mérsékelni és elemezni. Vezetőként fel kell tenni magunknak a kérdést, hogy valójában a munkatársakat érő stressz mekkora részéért vagyunk mi magunk a felelősek. Egy jobban átgondolt munkabeosztás, tisztább kommunikáció, némi változtatás a stílusunkon, az esetleges és felesleges hiearchikus pávatáncok abbahagyása lehet, hogy érdemi változást hoz a kollégák számára. A feszült, stresszes kollégák sokszor csak félelemből vagy kényszerből követik vezetőjüket, az egész szervezetnek jobb, ha egy felesleges feszültségektől mentes, közös célokra és értékekre épülő kultúrát alakítunk ki. Érdemes hanyagolni a nagyfőnök szerep túljátszását, melyet jobb esetben az alkalmazottak kuncogása követ csak az ebédidőben, rosszabb esetben az egyenlőtlenség vagy elnyomás érzetét keltő viselkedésből újabb feszültségek és konfliktusok fakadnak majd. A szerepköröknek nem önmagukért kell létezniük, hanem egy minél hatékonyabb rendszer fogaskerekeiként kell rájuk tekinteni. És egy ilyen rendszerben mindegy, hogy egy kisebb vagy egy nagyobb fogaskerék törik el, mindkét esetben leáll az egész gépezet.

Szerkesztőségünk ajánlásával!
Egészségtudatos épületek, kiegyensúlyozott bérlői mix és gondosan tervezett irodaterületek teszik sikeressé a Bischoff & Compagnons ingatlanfejlesztéseit a közép- és kelet-európai régióban. A vállalat legújabb irodaprojektje, az Alphagon-irodaház 2019 második negyedévére készül el.

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo