A hét bombaüzlete - étlapon a szerzetesek kedvenc étele

A Szerzetesek titka nevű palóc fogás, amely a Geofood védjegyet is megkapta, egész évben fennmarad a mátraverebély-szentkúti Szent Jakab étterem étlapján.

Az ünnepek idején különleges ételekkel bővült a mátraverebély-szentkúti Szent Jakab étterem kínálata, miután a helyi ferences szerzetesek elárulták kedvenc ételeiket.

Négy ferences szerzetes él és teljesít szolgálatot a Mária-kegyhelyen, akikről talán elmondhatjuk, igazi gurmanok lehetnek, mert nem akármilyen fogásokat szeretnek. Akkor lássuk a listát.

Sütőtök krémleves, amely a Remeték eledele nevet kapta.

Előétel. Fotó: piacesprofit.hu

Aszalt szilvával és sajttal töltött pulykamell, édesburgonyapürével, amelyet ferencesek kedvence névre kereszteltek.

A főétel. Fotó: piacesprofit.hu

Mákos guba, ahogy Szentkúton szeretik fantázianévvel.

Desszert. Fotó: piacesprofit.hu

A csúcsétel azonban a Szerzetesek titka nevű fogás, amely a Novohrad-Nógrád Geoparktól Geofood védjegyet is elnyerte. Alapanyagai 60%-ban helyi termelőktől származnak. Ez az étel egész évben elérhető a vendégek számára. A fűszeres, kolbászos, gombás raguval töltött tócsni, házi készítésű savanyúsággal tálalva már most a vendégek egyik kedvence.



Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo