hirdetés

8 app, amely összeköt

A kis- és középvállalkozások marketingeszköztárában egyre nagyobb teret nyer a személyes kapcsolattartás, az irányított üzleti kapcsolatépítés, azaz a networking. Csakhogy felgyorsult világunkban egyre nehezebb lehet a kapcsolattartás, ezért mutatunk most nyolc alkalmazást, amely ebben a segítségünkre lehet.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A Marketing112 hatodik alkalommal készítette el a kkv Marketing Felmérést, amelyben 2000 kis- és középvállalkozást kérdeztek meg az elmúlt évi marketinggyakorlatukról. Ebből kiderült, hogy a megkérdezett kkv-k 54 százalékának marketingjében egyre fontosabb szerep jut a személyes kapcsolattartásnak és az üzleti kapcsolatépítésnek, vagyis a networkingnek. (Fontos tudni, hogy ezeknek a köröknek nem az a célja, hogy a tagok csak egymás termékeit, szolgáltatásait vegyék igénybe, hanem az, hogy segítsék egymást üzleti ajánlások segítségével. A Piac & Profit 2012 szeptemberétől indította el a Piac & Profit Klubot, mely elsősorban a kkv-k üzleti kapcsolatainak építésére hivatott. A klub fennállása óta mintegy 400 klubtag-vendég sok-sok ezer üzleti kapcsolatra tett szert.)

A hatékony és produktív hálózatépítés, a kapcsolatrendszer ápolása tehát egy jól működő vállalkozás alappillére. Fontos, hogy üzeneteivel folyamatosan elérje a meglévő ügyfeleit, és hogy kapcsolatot teremtsen új emberekkel. Ezért mutatunk nyolc olyan alkalmazást, amellyel telefonjáról is elérheti bármikor üzleti partnereit.

Kép: Pixabay

Ezek a hálózati alkalmazások és szolgáltatások segítenek abban, illetve segíthetnek a jövőben, hogy hasonló gondolkodású szakemberekkel ismerkedjen, és ezáltal növelje saját, plusz a vállalkozása kapcsolati hálóját. Van, aminek már ismerős a neve, van, amit naponta használunk, és természeten van, ami még nem ért el hozzánk. De nem árt tudni róla.

1. Linkedln

A több mint 380 millió regisztrált felhasználóval rendelkező LinkedIn az üzleti hálózatépítés legszélesebb körben használt szolgáltatása. Már most sok másik azonos témájú applikáció gerincét a Linkedln profil adja, így nagy eséllyel használjuk is. A Linkedln legjobb tulajdonsága, hogy a felhasználók nagy száma miatt a puszta mérete is maga egy szolgáltatás, ha regisztrálunk, azonnal óriási kapcsolati rendszerhez jutunk hozzá.

App nélkül esélye sincs egy étteremnek?
Nem létezik az az üzlet, amelynek nincs saját mobil applikációja. Erős kijelentésnek tűnhet elsőre, de a mutatók egyre inkább ezt az állítást igazolják, legyen szó világviszonylatról, vagy akár hazai piaci trendekről. Egyszerűen elengedhetetlen, hogy egy cégvezető tisztában legyen a felhasználói elvárásokkal. Régebben a csapból is az folyt, hogy „ha nem rendelkezik saját weboldallal, nem is létezik”, immár ez az örök érvényű kijelentés kiterjedt a mobil alkalmazásokra is.
2. Rapportive

Rapportive egy gmail applikáció, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan kapjunk néhány információt arról a személyről, akitől éppen kaptunk egy e-mailt. Ez az applikáció már a LinkedIn profiljait használja, és megadja a partner adatait, beosztását, helyszínt stb. Valójában  társadalmi CRM, amely segít, hogy egy nevet, hogy egy arcot beazonosíthassunk, valamint vállalati és egyéb hasznos alapinformációkhoz jussunk viszonylag gyorsan.

3. Happening

A Happening segítséget nyújt a networking másik oldalán: a való életben történő találkozáskor. Az esemény applikáció lehetővé teszi, hogy könnyedén megtalálja az eseményeket a városban, amik érdekelhetik önt vagy érdeklik az ismerőseit, és így bővebb információt kaphat róluk.

4. Weave

Sokak szerint a Weave koncepciója egy cseppet szokatlan, mivel lényegében partnerkereső alkalmazás a szakemberek részére, de nem romantikus módon. A szolgáltatás algoritmusok segítségével hoz kapcsolatba bennünket olyan emberekkel, akik lehet, hogy hasonló érdeklődésűek, és a közelünkben vannak. A közösségi médiafelületek nyilvános profiladatait használja fel, addig keres, amíg nem talál néhány érdekes kapcsolódási pontot, majd kapcsolat kezdeményezésére buzdít. A Weave meghívásos alapon használható, csak úgy egyszerűen regisztrálni egyelőre nem lehet.

5. Lanyrd

A konferenciák hihetetlen nagy lehetőséget jelentenek a kapcsolatépítésre, és a Lanyrd nagyszerű eszköz, amely segít ebben, ugyanis nem más, mint egy konferencia- és rendezvényadatbank, ami használ adatokat a közösségimédia-profilokból, a LinkedIn is segít neki, így megmutatja nekünk, hogy az ismerőseink, barátaink milyen konferenciákra mennek a közeljövőben. Funkciói alapján egyébként még kereshetünk konferenciákat helyszín, időpont, az iparág és más kritériumok alapján is.

Nem halt meg, csak átalakul
A Facebookot is szokás temetni, pedig a legnagyobb közösségi oldal él és virul. Hasonló a helyzet az e-mail marketing kampányokkal is. Hiába ugyanis a chat appok tömege, az embereket még mindig eredményesen el lehet érni e-mailben – ha tudjuk, hogy csináljuk.
6. Meetup

A Meetup is ugyanabban a szellemben működik, mint a Lanryd, a különbség, hogy sokkal koncentráltabban használja a helyszíneket. A Meetup segít megtalálni a közelben lévő eseményeket és csoportokat. Ez lehet kis és nagy esemény vagy az érdeklődési területünknek megfelelő csoport, klub.

7. CityHour

A CityHour is egy roppant érdekes alkalmazás, amely segít megtalálni azokat embereket egy 50 mérföldes körzetben (egyelőre főleg Amerikában használják), akik például hasonló üzleti körben érdekeltek, vagy adott iparágban tevékenykednek, mint mi, és a következő két órában a közelünkben lesznek. Ha az applikáció segítségével realizálódik egy találkozó, és egyébként nem vagyunk ismerősek a környéken, a szolgáltatásnak megfelelően helyszínt is felajánl a rendszer.

8. Shapr

A New York-i székhelyű Shapr startup kezdeményezés. Érdekes csavarra apellál a hálózatépítésben, mivel lehetővé teszi, hogy válasszon 50 embert, akiben eléggé bízik, és velük megoszthatja hálózati kapcsolatait. Naponta kap öt bemutatkozást az applikáción keresztül, amely lehetővé teszi, hogy elfogadja vagy elutasítsa a kapcsolatot. Miután mindkét fél elfogadta a felajánlást, kezdődhet a beszélgetés, építkezés.

Hogyan növeljük a hatékonyságunkat appokkal?
A rezsiköltség és más adminisztratív kiadások rengeteg pénzt visznek el, miközben a szűkös erőforrásokat sokkal inkább a fejlesztésre kell összpontosítani a siker érdekében. Ezen a helyzeten sokat könnyíthetnek az alábbi ingyenes vagy a felhasználás mértékéhez szabott díjazású üzleti hatékonyságnövelő appok. Íme 8, amellyel szervezettebben működtethetjük vállalkozásunkat.
hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo