hirdetés

Vállalkozz itthon – kapsz hozzá hatmilliót

Akár 6 millió forint vissza nem térítendő támogatás is megpályázható a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” elnevezésű, kétkomponensű pályázat keretében, amely a 18 és 40 év közötti, vállalkozásindítást tervező fiataloknak nyújt egyedülálló segítséget.
hirdetés

Irány a vállalkozói lét! – Kép: SXC

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és konzorciumi partnerei által megvalósított VÁLLALKOZZ ITTHON vállalkozásfejlesztési programba (TÁMOP-2.3.6.A-12-1) 2013. október 7-től jelentkezhetnek a fiatalok.

A kétkomponensű (TÁMOP-2.3.6.A-12/1 és TÁMOP-2.3.6.B-12/1) pályázati konstrukció alapvető célja a vállalkozásindítást tervező és piacképes üzleti ötlettel rendelkező, 18 és 40 év közötti fiatalok támogatása a vállalkozásalapítás kezdeti szakaszában. A leendő vállalkozók 2013. október 7-től jelentkezhetnek az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló vállalkozásfejlesztési programba, melyben vállalkozói képzés, tanácsadás, majd mentorálás igénybevételére lesz lehetőség. A vállalkozói képzés sikeres elvégzését követően a független bizottság által piacképesnek ítélt üzleti ötletek megvalósítására akár 6 millió forint európai uniós támogatás is megpályázható a pályázat „B komponensében” (TÁMOP-2.3.6.B-12/1). A pályázat különösen fontos, mert a magyar fiatalok körében tragikusan alacsony a vállalkozási hajlandóság.

A „Vállalkozz Itthon” vállalkozásfejlesztési programba online módon, a www.vallalkozzitthon.hu honlap régiós aloldalain lehet jelentkezni 2013. október 7-től, amit vállalkozói kompetenciateszt kitöltése követ. A programba bejutóknak egy 100 órás képzés elvégzését követően, a létrehozni kívánt vállalkozás üzleti tervét kell összeállítani és jóváhagyatni („A” komponens). A jóváhagyott üzleti terv alapján létrehozott vállalkozás nyújthat be pályázatot a TÁMOP-2.3.6.B-12/1 („B” komponens) –„Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergenciarégiókban” című felhívásra. Ebben egyszemélyes vállalkozás esetén maximálisan 3 millió, legalább két fiatal által létrehozott társas vállalkozás esetén maximum 6 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető legalább 10 százalékos önerő biztosításával. A „Vállalkozz Itthon” projektek keretében induló képzésekre és szolgáltatásokra a honlapon az Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl régiókban tervezett vállalkozások alapítói jelentkezhetnek.

További információk és regisztráció a www.vallalkozzitthon.hu honlapon található!

A legtöbb cég belepusztul a generációváltásba
Komoly változások előtt áll a családi vállalkozások egyharmada, ugyanis az elmúlt évtizedekben felnövekedett nemzedéknek kellene átvennie cégek vezetését. Ugyanakkor többségük erre egyáltalán nincs felkészülve.
hirdetés

Véleményvezér

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo